Jan Natov. Foto: MAD Photography, Martin Dvořák Jan Natov. Foto: MAD Photography, Martin Dvořák
26. 10. 2019 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Na EFT do Finska i se Šindlerem, Natovem nebo Bestou. Kettunen vybral šest hráčů z Boleslavi

 



Trenér české reprezentace Petri Kettunen ohlásil 22člennou na listopadový turnaj Euro Floorball Tour, který se uskuteční ve Finsku. Po delším čase se v národním týmu představí tahoun Mladé Boleslavi Jan Natov. Ze středočeského klubu vybral Kettuen hned šestici florbalistů.

Poprvé od šampionátu se v reprezentaci objeví Patrik Suchánek, Milan Tomašík, Tom Ondrušek a Martin Kisugite. Po delší pauze se do národního týmu vrátí také nejlepší střelec základní části minulého ročníku superligy Jan Natov.

První starty proti Finsku či Švédsku si mohou připsat Marek Bräuer, Jiří Besta a Matyáš Šindler. „Budeme moci sledovat i nováčky, jak se popasují se třemi zápasy v řadě proti nejlepším týmům světa. Ukáže se, zda jsou schopní a čeho jsou schopní v těchto náročnějších zápasech,“ uvedl na stránkách Českého florbalu trenér Kettunen.

„Co se hry týká, doufám, že směrem do obrany se nám podaří neinkasovat tolik branek při hře pět na pět. V útoku bychom pak měli umět vytvořit šance a využít věci, které jsme přes léto trénovali na soustředěních,“ vytyčil Kettunen cíle pro nadcházející mezinárodní měření sil.

V brance se představí duo Lukáš Bauer a Jan Binder. V nominaci je pět hráčů působících v zahraničí. Po Mladé Boleslavi mají největší zastoupení ve výčtu Vítkovice, které dodaly čtyři florbalisty. První zápas sehrají Češi v pátek 8. 11., kdy vyzvou Finsko.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*