Lukáš Procházka hodnotí výkon českého týmu. Foto: Florbal Chodov
29. 10. 2019 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Lukáš Procházka: Prohra s Vítkovicemi je zcela zasloužená, musíme se poučit

 



Ženský extraligový šlágr mezi Vítkovicemi a Chodovem byl utkáním, na které se všichni těšili. Skončil výhrou ostravského týmu 7:2 a hlavní trenér Chodova Lukáš Procházka výmluvy nehledal. Na rovinu přiznal, že jeho tým prohrál zaslouženě a příště se musí připravit mnohem lépe.

Po prohře 2:7 nebylo divu, že Procházkovo hodnocení nebylo pozitivní. „Samozřejmě, že nic moc pozitivního se na naší hře najít nedalo. Upřímně si myslím, že porážka je zcela zasloužená a vlastně jsme v utkání ani neměli nějakou pasáž, kdy bychom udávali tempo,“ přiznal zcela otevřeně.

Jeho tým přitom měl několik šancí především v první třetině. „Je pravda, že ještě za hratelného stavu, jsme zahodili několik vyložených příležitostí, ale to na věci nic nemění, přišlo mi, jako bychom snad nebyli na zápas připraveni,“ podivoval se nad výkonem svých svěřenkyň.

Byly právě neproměněné šance zlomovými momenty? „Může to tak být, ale pak se musíme zamyslet nad tím, že podle mého jsme lepší tým, než abychom po tomto kompletně ztratili zápas. Samozřejmě, ty šance byly stoprocentní, byly tam dva úniky, jednou jsme šli sami na bránu ve dvou, ale prostě nemůže se nám stát, že pak vypadneme z role,“ nehledal chodovský trenér výmluvy.

Dobře totiž ví, jaké má jeho tým ambice. „Prostě se z toho musíme umět dostat, jinak nemůžeme myslet na to, že chceme titul,“ prohlásil na rovinu.

Chodov se podle slov kouče musí příště připravit lépe. „Nedá se říct jeden aspekt, ve kterém by nás Vítkovice přehrály, vůbec jsme se nedostali do napadání, nedostali jsme soupeře pod tlak. Vítkovice byly mnohem silnější na míčku, takže se prostě nedá říct jeden klíčový aspekt. Přišlo mi, že byly mnohem lepší na balonku a v soubojích, vyhrály zaslouženě. My se musíme zamyslet nad tím, jak příště holky připravit lépe, protože jsme strašně brzy ztratili koncept zápasu,“ myslel už do budoucna.

Na druhou stranu, stále se jedná o základní část, to nejdůležitější příjde v play off, což především v silných týmech dobře ví. „Buďme rádi za to, že porážka přišla nyní. Nic se nemění na tom, že Vítkovice porazit chceme a věříme, že na to kvalitu máme, ale prohráli jsme a musíme se zamyslet nad tím, jak se příště připravit a jak odstranit věci, které nám nefungovaly,“ glosoval chodovský hlavní trenér.

Porážka nicméně jeho týmu komplikuje útok na co nejlepší postavení po základní části. „To ano, ale umístění v základní části není zásadní. Věřím tomu, že pro nás to bude porážka, která nás bude motivovat k tomu, aby to příště bylo lepší. Ano, silných týmů není tolik, roli v pořadí to hrát bude, ale nemusíme to řešit. Naopak doufám, že se poučíme a budeme silnější,“ hleděl do budoucna optimisticky.

O náladu v týmu se nebál. „Věřím tomu, že porážku dokážeme z hlavy dostat rychle, ačkoliv bych upřímně nyní raději hrál těžší zápas, než nás pravděpodobně čeká s Libercem,“ prorokoval před zápasem s Libercem, který jeho tým získal poměrem 21:0.

Chodov přitom už v sobotu čeká další těžký duel v Ostravě s FBC. „Nicméně věřím tomu, že v Ostravě už se budeme prezentovat úplně jinak,“ zakončil Lukáš Procházka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • prochy napsal:

    Co na to říct, asi v tom Martiníkovi něco je-

  • Fan2 napsal:

    To je fakt. Vítkovice i po jakýchkoli změnách v kádru vždycky hrajou hezký florbal a jsou úspěšné.

  • Fan3 napsal:

    Vítkovice znám detailně. Je ale zarážející, jaký je úpadek ženské extraligy. To snad nikdo nebude vyvracet. Některé výsledky jsou ostudné. Nechápu, že není vidět nějaká alespoň snaha s tím něco udělat.

    • Brno napsal:

      Odpoved je je jednoducha..cele to drzi v sachu clovek sedici na Matulove ulici v Brne…dokud hraje celostatni souteze muzu a zen pres 100 tymu, tak jeho parta ma radoby hodne prace a udrzi si sve postaveni v ramci unie..a jeste mu to dava silu si s temi soutezemi delat co chce..namisto zuzeni lig prichazi pokusy a rozsirovani

      • Hulánky napsal:

        A ty myslíš, že zúžení pomůže? Krátkodobě možná, ale dlouhodobý rozvoj tím totálně zabiješ. V mužích je vidět, že rozšíření bylo ku prospěchu.

        • Tom napsal:

          Tak jestli rozvoj mládeže je jen o tom, že hraješ extraligu, tak to pak jo. Mimochodem, i některé extraligové a provoligové týmy mládež pořádně nemají a nebo jen pro formu, takže o tom to fakt není. A navíc je to poněkud komunistický postoj.

        • TD napsal:

          Souhlasím s tím, co dnes v rozhovoru řekl Jaromír Jágr: „Jedna věc je dát někomu prostor, druhá ale, jestli si ho vůbec zaslouží. Věřím, že trenéři chtějí dát mladé kluky do svých sestav. Ale mají na to? Chtějí pro to udělat něco extra navíc? Cesta k úspěchu nevede zkratkami, musíte jít do kopce. Zdejší společnost vidí nejdřív cíl, ale už ne tu cestu. Přitom hlavní je vědět, co pro dosažení toho cíle musím udělat, obětovat.“ No ale naše slavná unie místo toho nechá hrát juniorskou ligu všechny, kdo mají ruce a nohy, to samé ženskou extraligu. Prostě zúžit vše, co jde, ať si všichni váží toho, že mohou hrát tu nejlepší soutěž. Žadné zkratky ale pěkně do kopce 😉

  • TDA napsal:

    TD to podepíšu, mládí není zásluha,ať si tu extraligu o šesti týmech zaslouží ty nejlepší.

Napsat komentář

*