Ostrava vyzve ve šlágru Chodov. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
2. 11. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Chodov míří do Ostravy, na programu ale jsou také další zajímavé boje

 



Deváté pokračování nejvyšší ženské soutěže má jasný šlágr v sobotním souboji FBC Ostrava a Chodova. Také další souboje ale mohou být zajímavé: Židenice budou hostit Tatran, Jičín pak Bulldogs Brno. Trápící se Panthers se pak postaví Ivanti Tigers.

Program 9. kola Extraligy žen:

Ivanti Tigers Jižní Město – Panthers Praha
Sobota, 16.00, SH Jižní Město
Oba týmy procházejí turbulentním obdobím. Domácí se musí potýkat s trenérskou změnou a odchodem hráček, Panthers se zase v sezoně nemohou nastartovat a pravidelně je sráží nevyrovnané výkony. Na druhou ukízaly, že umí zahrát například v Ostravě. Možnost, že budou hosté bodovat určitě existuje, ale přesto je Ivanti Tigers velkým favoritem zápasu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

FBS Olomouc – FbŠ Bohemians
Sobota, 16.00, SH Čajkaréna Olomouc
Minulé střetnutí těchto soupeřů na palubovce Čajkarény skončilo nečekaně, nicméně nyní by si hráčky Bohemians měly situaci pohlídat, aby nadále plnily svůj plán a trpělivě čekaly na zaváhání elitní čtveřice. O to více, že Ivanti Tigers mohou být zranitelné. Olomouc může, podobně jako ve zmíněném utkání, jen překvapit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
V krátkém sledu druhý těžký zápas pro Chodov. Ostrava má sice problémy s papírově slabšími soupeři, doma by ale měla ukázat, že se umí připravit a dost možná také vyhecovat na silné protivníky. Pokud to nedokáže, budou se body exportovat do Prahy, pokud to dokáže, uvidíme bezpečně šlágr tohoto kola. Protože o kvalitě Chodova není pochyb.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 2 body

K1 Florbal Židenice – Tatran Střešovice
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno
Nenápadný šlágr na začátek nedělního menu. Body se budou hodit oběma týmům: Židenice zahájily sezonu kvalitně a nasbíraly cenné body, na druhé straně potřebují potvrzovat svou pozici, především před aktuálně trojčlenným šestibodovým blokem. Na druhé straně Tatran má tento blok týmů náskok pouhý bod a v ideálním případě se mu potřebuje vzdálit, aby měl klid. Každopádně, v Brně se bude hrát zajímavý duel, ve kterém může být důležitá každá branka.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Stejně jako šlágr tohoto kola mezi FBC a Chodovem, je jasně dán také zápas, ve kterém jsou karty rozdány nejjednoznačněji: Vítkovice pojedou do Liberce v úloze jasného favorita a bylo by – bez nadsázky – jedním z největším překvapení v extraligové historii, kdyby se Liberci povedlo bodovat. O to více, že s Chodovem v minulém kole prohrál 0:21.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

KM automatik FBK Jičín – Bulldogs Brno
Neděle, 17.00, Sportovní areál Jičín

Nedělní program má kromě zajímavého začátku také zajímavé zakončení. Jičín těží ze zkušeného jádra, Buldočky by pak mohly těžit ze širšího kádru. Je jasné, že vítěz tohoto zápasu vytvoří tlak na postupovou osmičku a teoreticky by se do ní mohl také podívat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*