Matěj Jendrišák se opět pravidelně prosazuje a Linköping stoupá tabulkou. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Matěj Jendrišák posbíral v úvodním klání čtvrtfinálové série 3 body, ale ani ty na výhru nestačily. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
1. 11. 2019 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák bodoval a Linköping vítězil. Švédské superlize vládnou Storvreta a Falun

 



V devátém a desátém kole nejvyšší švédské florbalové soutěže se zrodilo hned několik divokých výsledků a hned dvakrát to odneslo Visby. Do zápasů naskočili celkem tři Češi – Matěj Jendrišák, Ondřej Němeček a Martin Kisugite. První a poslední jmenovaný se dokázali bodově prosadit. Zatímco Marek Beneš je kvůli zranění stále mimo hru.

Jendrišákův Linköping zajížděl v devátém kole na palubovku Warbergu, kde po velké bitvě zvítězil 5:4. O jeden gól a asistenci se postaral také kapitán české reprezentace. Právě Jendrišák byl tím, kdo odšpuntoval gólový účet zápasu. Stalo se tak ve třinácté minutě po přihrávce Felixe Lanvera. Domácí však stav do první sirény otočili na 2:1.

Druhá perioda ale patři hostům, kteří třemi góly upravili na 4:2. Čtvrtou branku zařídila stejná dvojice, jako tu první, ale role si prohodili. Český střelec se tentokrát proměnil v nahrávače. V poslední části už hosté Warberg pustili pouze na rozdíl jedné branky a zvítězili 5:4. Do zápasu zasáhl také bývalý obránce Tatranu Střešovice v barvách Linköpingu Ondřej Němeček.

Za Höllvikens nastoupil Martin Kisugite, ale ani on nezabránil porážce svého týmu na domácí palubovce. Sirius zvítězil 8:4.

Za zmínku stojí určitě vítězství Storvrety nad Visby 15:3. Pěti góly se do statistik zapsal Jimmie Pettersson a pěti asistencemi Alexander Rudd.

V desátém kole opět Linköping uspěl. Tentokrát doma s Vöxjö a byla to zase velká bitva. Domácí zvítězili 2:1 a Jendrišák zapsal jednu asistenci. Přihrávku si připravil na první gól svého týmu, kterým šel Linköping také do vedení. To se stalo až na konci 24. minuty, když přihrál Olle Abrahamsoonovi. Ještě v téže třetině se aktuálně desátý tým tabulky dostal do vedení 2:0. Hosté už pouze snížili v 56. minutě.

Bodově se prosadil také Martin Kisugite hájící barvy Höllvikensu. Jenže jeho tým padl v hale Mullsjö 6:11. Kisugite zapsal asistenci u branky při snížení na 6:7, konkrétně přihrával Danielu Perssonovi. V tu chvíli měli hosté téměř čtrnáct minut na vyrovnání, ale zbytek zápasu patřil Mullsjö.

V duelu Falunu s Visby padlo celkem 24 branek, avšak hned 20 jich skončilo v síti hostů.

Tabulku vede Storvreta s 26 body. Jen o bod méně má Falun a o další čtyři pak Pixbo s Markem Benešem. Linköping s Jendrišákem a Němečkem je desátý. Kisugiteho Höllvikens je na dvanácté pozici s pouhými šesti body. Stejně má jedenáctý Warberg, třináctý Sirius a poslední Visby.

VÝSLEDKY 9. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Jönköping – Pixbo Wallenstam 7:4
Helsingborg – Falun 1:4
Mullsjö – Kalmarsund 13:2
Höllvikens – Sirius 4:8
Warberg – Linköping 4:5 (za hosty JENDRIŠÁK 1+1)
Växjö – Dalen 6:8
Storvreta – Visby 15:3

VÝSLEDKY 10. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Falun – Visby 20:4
Mullsjö – Höllvikens 11:6 (za hosty KISUGITE 0+1)
Sirius – Pixbo Wallenstam 7:8
Kalmarsund – Jönköping 2:3 po sam. náj.
Helsingborg – Storvreta 3:7
Dalen – Warberg 5:4
Linköping – Växjö 2:1 (za domácí JENDRIŠÁK 0+1)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*