Finští reprezentanti Jonne Junkkarinen (27), Oskari Heikkila (10) a Ville Lastikka (36) se radují z gólu. Foto: Juhani Järvenpää Finští reprezentanti Jonne Junkkarinen (27), Oskari Heikkila (10) a Ville Lastikka (36) se radují z gólu. Foto: Juhani Järvenpää
10. 11. 2019 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Severské derby pro Finy, kteří tak ovládli domácí turnaj Euro Floorball Tour

 



Finové i nadále vládnou florbalovému světu. 11 měsíců po světovém šampionátu, na kterém loni získali v Praze zlaté medaile, dokázali opět odrazit nápor všech soupeřů a z domácího turnaje Euro Floorball Tour berou první příčku. Rozhodlo o tom severské derby, ve kterém svěřenci trenéra Nykkyho zvítězili 6:5.

Oba severské týmy zvládly předchozí dva duely proti Česku a Švýcarsku, a tak si to mohly ve vzájemném zápase rozdat o celkové vítězství. Lépe do utkání vstoupili domácí Finové, kteří po trefách Sala a Junkkarinena vedli 2:0. Jenže jak to tak v soubojích Švédska s Finskem bývá, skóre se přelévalo ze strany na stranu.

Následovaly čtyři zásahy v řadě do finské sítě a Švédové rázem po dvou třetinách vedli 4:2. Úvod posledního dějství patřil Finům. Postupně se prosadili Sami Johansson, Rantala a podruhé v utkání Salo. Švédové ještě stačili vyrovnat, když svůj druhý gól vstřelil Kim Nilsson, ale na trefu Stenforse z 58. minuty už modrožluté mužstvo reagovat nedokázalo.

Finové tak zvítězili v severském derby 6:5 a domácí turnaj EFT ovládli s plným počtem bodů. Utkání v Hämeenlinně sledovalo 2241 diváků a vedla ho ženská dvojice rozhodčích Sandra Zurbuchenová a Corina Wehingerová ze Švýcarska.

Výsledky EFT 2019:

Švédsko – Švýcarsko 10:6
Finsko – Česko 3:2
Finsko – Švýcarsko 3:1
Česko – Švédsko 1:6
Švýcarsko – Česko 8:2
Finsko – Švédsko 6:5

Konečné pořadí EFT 2019 ve Finsku:

1. Finsko 9 bodů
2. Švédsko 6
3. Švýcarsko 3
4. Česko 0

Sestřihy z ostatních zápasů:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*