Florbalistky FBC Ostrava slaví cennou výhru nad Vítkovicemi. Foto: Josef Mikula, FBC Ostrava
12. 11. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Zápas jsme zvládly na jedničku a Ostrava je nyní naše, hodnotí derby Kristína Hudáková

 



V pondělí večer skončila veskrze unikátní vítkovická série dvaatřiceti výher v řadě nad FBC Ostrava. Dvěma zásahy se o to postarala také slovenská útočnice Kristína Hudáková, která po zápase prohlásila, že její tým utkání, ve kterém zvítězil 4:3 v prodloužení zvládl na jedničku.

V pondělí skončila jedna velká série Vítkovic, která trvala 32 zápasů. Kristína Hudáková k tomu přispěla dvěma góly, takže není divu, že se po zápase usmívala. „Utkání hodnotím pozitivně. Bylo to derby a šli jsme do zápasu s tím, že chceme porazit Vítkovice. A Ostrava je naše,“ hodnotila zápas. „Osobně jsem se snažila namotivovat hodně a ukázat všechno, co je ve mně,“ řekla k vlastnímu výkonu.

Ten se navíc odehrál před televizními kamerami, což je v nejvyšší ženské soutěži velký svátek. „Určitě to byla velká motivace, řekla bych, že nejlepší, abychom ukázaly, co v nás je a před televizními kamerami porazili právě Vítkovice,“ ocenila důležitost vítězství.

V posledních letech se FBC zařadilo do užší extraligové špičky, přesto až do pondělí Vítkovice nikdy neporazilo. „Věděli jsme, že ten zápas bude těžký, ale myslím si, že jsme jej zvládli na jedničku a ukážeme to Vítkovicím také v play off,“ věří slovenská útočnice.

Svěřenkyně potěšily také trenéra Jakuba Robenka, který tentokráte v pozápasovém hodnocení do online přenosu nekrizitoval. „Komentáře nás určitě nastartují, dnes jsme odevzdaly na hřišti všechno, poučily se z našich chyb a vyšlo to,“ přiznává, že o Robenkově hodnocení hráčky dobře vědí.

Co zápas rozhodlo? „Ve třetí třetině jsme se nevzdaly a poté nám vyšlo prodloužení,“ zakončila Kristína Hudáková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*