Petera Puchera si český fanoušek pamatuje především ze Znojma. Foto: hcpce.cz Petera Puchera si český fanoušek pamatuje především ze Znojma. Foto: hcpce.cz
13. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Znojemská hokejová legenda Peter Pucher v extralize žen! Bude asistentem v Židenicích

 



Florbalistky Židenic získají zajímavou poslu v realizačním týmu. Asistentem trenéra se stane Peter Pucher, slovenský hokejista a legenda znojemských Orlů. Bývalý hokejista, který reprezentoval Slovensko například na olypiádě v Naganu spolupracuje s Židenicemi již od října.

Peter Pucher = Orli Znojmo. To je rovnice, která platila několik let, společně s dalším Slovákem Markem Uramem se stali tamními legendami. Do Znojma přišel v roce 1999, poprvé odešel v sezoně 2006/2007, ale přes Pardubice, Kometu Brno a Zvolen se vrátil před ročníkem 2011/2012, aby zde týmu pomohl v EBEL lize. Kariéru na vrcholové úrovni ve Znojmě ukončil v roce 2017, aktuálně hraje čtvrtou nejvyšší soutěž za Jindřichův Hradec. Ve slovenské reprezentaci pak odehrál 59 utkání.

Pucher s Židenicemi spolupracuje od podzimu, na lavičku se přesune nyní. „Během léta jsme hledali posilu do realizačního týmu. Po dvou náročných barážích tým potřeboval trochu nakopnout. Chtěli jsme někoho se zkušenostmi z profesionálního sportu, někoho, kdo by týmu dodal nový impuls a nové nápady, a tak jsme se poohlíželi i v jiných než florbalových vodách. Proto jsme oslovili Petera. Jednání byla velmi přátelská, na spolupráci jsme se domluvili poměrně rychle“, uvedl v tiskové zprávě manažer Židenic Lukáš Konvičný.

Peter Pucher v židenických barvách. Foto: Florbal Židenice

Sám Peter Pucher plánuje, že do florbalu zkusí aplikovat poznatky z hokeje. „Židenice mě oslovily s nabídkou asistenta trenéra, poradce. Hledaly někoho, kdo týmu dodá zkušenosti a nový pohled na hru. Pokusíme se zlepšit produktivitu, taktiku, kombinace. Zároveň vyzkoušíme, v čem je florbal podobný hokeji a jestli nám půjdou některé věci z hokeje do florbalu aplikovat. Bude to pro mě velká výzva, na kterou se těším,“ řekl bývalý elitní slovenský hokejista.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*