Michal Jedlička ví, že se musí stát zázrak. Foto: Michael Peter, IFF Michal Jedlička naváže na spolupráci s Jozefem Gregou Foto: Flickr IFF
14. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

První lajna je od toho, aby rozhodovala, říká Jedlička. Mladé hráčky ale chválím za pohyb a presink, řekl po duelu s Německem

 



Slovenkám se přes Finsko nepovedlo postoupit do semifinále Mistrovství světa žen 2019, nicméně turnaj pro ně pokračuje ve skupině o páté až osmé místo. V sobotu se tak postavily Německu, které nakonec porazily 6:1 a mají tak možnost hrát o páté místo. Jedlička dal v utkání příležitost mladým hráčkám, které sice nedaly branky, ale český kouč je přesto pochválil.

Slovenky se trápily, Němky poctivě bránily a dlouho držely nadějné skóre 0:1.„Z naší strany to bylo trochu trápení, měli jsme strašně velké množství střel, které šlo jen do bloku nebo vedle. Bylo to pomalé, ospalé. Nejsem samozřejmě úplně spokojen s prvními dvěma třetinami, v té třetí jsme se zlepšili a od stavu 3:0 dovedli zápas poměrně pohodlně k vítězství,“ zhodnotil zápas kouč Slovenek Michal Jedlička.

Od svých hráček čekal větší herní kvalitu. „Hrálo se na jednu bránu a jsem zklamaný z toho, že se nepovedlo potvrdit naši kvalitu na míčku. Bylo to tak, že naše hra byla pomalá a nepřesná. Gólmanka soupeře sice dostala ocenění pro nejlepší hráčku soupeře, ale řekl bych, že ostatní gólmanky v bílem chytaly lépe než ona,“ glosoval dvě třetiny utkání v narážce na bílé německé dresy.

Větší příležitost od něj dostaly hráčky, které toho zatím tolik neodehrály a podle Jedličky nezklamaly. „Myslím si, že druhou a třetí formaci můžu pochválit, holky tam hrály aktivně, vytvořily si šance a jsem rád, že na tomto turnaji nabraly nějaký ice time, musí se postupně zapracovat, aby časem mohly hrát a rozhodovat náročnější zápasy,“ plánuje do budoucna.

Na druhou stranu proti Němkám, jakožto zřejmě papírově nejslabšímu soupeři z TOP 8 nedaly branku. „Máte pravdu, věřil jsem, že mladé holky nám dají nějaké góly a budou hrát kvalitně, jsou odpočinuté, moc toho zatím nenahrály,“ uvedl Jedlička.

Na výkonu mladých nadějí ale našel pozitiva. „Na druhou stranu měly dobrý pohyb, dobrý presink a vytvořily si šance, nicméně jim to tam nepadlo. To se může stát,“ hodnotil s chladnou hlavou a spíše chválil.

Všech šest branek nicméně nastřílely Slovenky díky elitní formaci z české a finské nejvyšší soutěže. „Je to právě první lajna, která je od toho, aby rozhodovala zápasy, ve kterých se nedaří, měly rozhodnout zápas s Finskem, pokud by daly o pár gólů více, tak by mohly postoupit. Dnes se také trápily, ale nakonec góly daly a vyhráli jsme úplně v pohodě,“ potvrdil český lodivod, že od elitních hráček má velká očekávání.

Páté místo budou Slovenky obhajovat proti Polsku nebo Lotyšsku. „Bude to určitě náročnější duel, ale soupeř se bude snažit hrát více dopředu, takže budeme mít skulinky a možnosti, abychom skórovali,“ poodkryl herní plán Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*