Rolf Kern před finále proti Švédsku. Foto: swiss unihockey
27. 12. 2019 Mistrovství světa žen (8) KOMENTÁŘŮ

Český překlad: Připravenost musí být vidět ve Vašich očích, hrajeme za náš sen, burcoval Rolf Kern

 



Švýcarská florbalová federace v minulých dnech zveřejnila video, kterak hlavní trenér ženské reprezentace Rolf Kern motivačním projevem povzbuzoval své svěřenkyně. Video vzbudilo poměrně velký ohlas na sociálních sítích, ve spolupráci s bývalou českou elitní florbalistou a majitelkou bronzové medaile ze světového šampionátu v roce 2011 Hankou Lackovou přinášíme český překlad.

Na pozadí hraje skladba od skupiny Two Steps from Hell Hearts of Courage, kterou v minulosti využili například tvůrci filmu Avatar, nebo série Survivor. Leckomu se možná vybaví dnes již legendární video, na kterém americký trenér hecuje své mladé svěřence.

V tom vkročí Rolf Kern do kabiny a spustí. „V obraně hrajeme disciplinovaně, v útoku odvážně. Všechno blokujeme, všechno, co přijde, tak blokujeme,“ udílí první pokyny trenér, jehož manželka Andrea má doma mimochodem jediné švýcarské zlato z roku 2005, kdy Švýcarky senzačně ovládly světový šampionát v Singapuru.

Kern ale pokračuje. „Tomu míčku nedáme šanci tam spadnout, tvrdě jděte po všem, co se hýbe. Musíš hrát na svém levelu, ne výše a ne méně,“ burcuje své svěřenkyně, které chtěly na čtrnáct let starý úspěch navázat.

Švýcarský trenér dále klade důraz na mentální sílu. „Napětí vzrůstá a my jsme připraveni od první sekundy. Od první sekundy, co vstoupíme na hřiště, to na vás musí být vidět, musí to být vidět ve vašich očích,“ zvyšuje obrátky.

Švédský gigant je podle něj porazitelný. „Pojďme ven a sejměme Švédkám jejich masky, ale na to je potřeba každou z vás, připravenou tady vevnitř, s plným nasazením a vášní. Jsme tady s jedinou misí před námi: jít dál,“ probouzí ve svých hráčkách válečnice.

Zlatá medaile byla švýcarským snem. „Náš cíl jsme splnili, teď hrajeme za náš sen. Jděte ven a dejte do toho všechno,“ zakončil Rolf Kern.

Jeho přání se nesplnilo, přesto, že Švýcarky odehrály se Švédkami dost možná jeden z nejlepších zápasů v historii.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Luboš Hrouzek napsal:

    No nebylo to špatný, ale neřekl nic o kydání hnoje a tak dále. Tím zklamal 😀 😀

  • Zkrat napsal:

    Skončila pomalu půlka repre kvůli Ketta a tady je hlavní článek toto 🙁

  • Fan napsal:

    A kdo skončil? Máte nějaké info…

  • trener napsal:

    je 28.prosince a nic se zatím neděje…slíbené informace od pana Dannhofera ze dne 22.prosince nejsou…ticho po pěšině, Kettunen pravděpodobně usilovně hledá nové asistenty, Jendrišák mezitím vzal svoji rezignaci zpátky, Ondrušek otočil o 180 pro jistotu dvakrát dokola, ostatní reprezentanti statečně mlčí…do Silvestra se nic nedozvíme, potom se bude psát o champions, přijde konec ledna a na světě možná budou dvě jména…karavana jede dál. mezitím budeme číst o motivátorech, návratu legend, o hrdém Rhynerovi atd.

  • Zkrat napsal:

    z ČR se hlásil jen Karel Ševčík 🙂

Napsat komentář

*