Linköping ztratil vedení 5:3. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
8. 1. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Linköping i díky třem bodům Jendrišáka sahal po výhře nad Storvretou, slibný náskok ale neudržel. Bodoval i Beneš

 



Storvreta míří na Champions Cup s vítěznou náladou, náročný duel proti Linköpingu s Jendrišákem a Němečkem v sestavě ale musela otáčet až v samém závěru. Ani branka a dvě asistence Matěje Jendrišáka však Linköpingu k výhře nestačily. Dvěma asistencemi se ukázal i Marek Beneš, ten se mohl s Pixbem radovat z vítězství proti Helsingborgu. Falun si připsal přesvědčivou výhru proti Jönköpingu.

Storvretu před blížícím se Champions Cupem čekal domácí zápas proti Linköpingu a nebyla to vůbec jednoduchá generálka. V 10. minutě se jako první ujali vedení hosté, konkrétně nikým nehlídaný Palmen se prosadil na přední tyč. Favorit dokázal srovnat až ve druhé třetině, Nilsberth se prosadil tvrdou ranou během přesilovky. Linköpingu se ale nadále dařilo druhý tým tabulky trápit.

Hostující tým byl pořád o gól napřed, ke konci druhé části se dostal potřetí v zápase do vedení a to po brance Matěje Jendrišáka. Český útočník se nejrychleji zorientoval před brankou a trefou na 3:2 si připsal 11. gól v sezóně. Jendrišák byl navíc i u dalších dvou branek. Nejprve dlouhou přihrávkou našel volného Karlssona, o pár minut později se pak po jeho přihrávce prosadil Abrahamsson.

Slibně rozjetý zápas ale nakonec nedopadl pro Linköping dobře. Storvreta se v posledních pěti minutách vzepjala k obrovskému tlaku a čtyřmi góly v závěru zvládla utkání otočit. Loňský mistr tak míří na Champions Cup po dvou výhrách v novém roce, v sobotu na turnaji vyzve Vítkovice. Linköpingu se naopak pomalu vzdaluje play off ve švédské soutěži, na osmý Helsingborg ztrácí šest bodů, má ale zápas k dobru.

Pixbo mělo před zápasem s Helsingborgem šňůru pěti vítězných zápasů v řadě a jeho poslední prohra přišla právě s tímto soupeřem. I tentokrát šlo Pixbo do vedení, v tomto zápase ale o náskok nepřišlo. Bodově se na tom podílel i Marek Beneš, který zpoza branky našel Stefanssona a ten zvýšil již na 3:0. Helsingborg se pak sice gólem Wahlgrena dostal do zápasu, Pixbo si ale po celý zbytek zápasu drželo náskok o nejméně dvě branky.

Souhra Beneše a Stefanssona se potvrdila i na konci utkání. Beneš chytře tělem odstavil obránce a připravil lehký gól pro svého spoluhráče. Pixbo po výhře nadále těsně pronásleduje druhou Storvretu, na kterou ztrácí pouze jediný bod.

Falun od prohry s Pixbem na konci listopadu spolehlivě vítězí a rovněž proti Jönköpingu si připsal přesvědčivou výhru, ačkoliv musel nejprve otáčet skóre. Hosté se ujali vedení po proměněném nájezdu Widmana, pak už se ale podle očekávání prosazoval Falun. Dvojice Samuelsson a Hallen se nejprve postarala o obrat na 2:1, další góly pak přidali Galante Carlström a Enström. Falun si pak i po vítězné třetí třetině došel k výhře 7:3.

Höllvikens i s Martinem Kisugitem v sestavě zabral a po výhře 5:4 se posunul před třináctý Warberg. Zároveň tak přerušil sérii čtyř proher v řadě. V dobré formě je nadále Kalmarsund, který si poradil s Växjem. Znovu tak poodskočil Dalenu. Šestému týmu tabulky se v posledních utkáních vůbec nedaří, tentokrát doma podlehl Siriusu 2:3.

VÝSLEDKY 23. KOLA:

Storvreta – Linköping 6:5 (za hosty JENDRIŠÁK 1+2)
Helsingborg – Pixbo 2:5 (za hosty BENEŠ 0+2)
Höllvikens – Warberg 5:4
Växjö – Kalmarsund 4:9
Falun – Jönköpings 7:3
Dalen – Sirius 2:3

TABULKA:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*