Nikola Příleská diriguje obranu proti Täby. Foto: Martin Flousek Nikola Příleská diriguje obranu proti Täby. Foto: Martin Flousek
11. 1. 2020 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Je to zklamání, náš výkon ale doceníme časem, věří brankářka Vítkovic Nikola Příleská

 



Podala skvělý výkon. Akcie svého týmu držela nahoře, přesto si druhé finále Champions Cupu v kariéře letos nezachytá. Vítkovice totiž v semifinále turnaje podlehly Täby 3:6, když předtím vedly 2:0. Podle Nikoly Příleské jsou Ostravanky zklamané, ale svůj výkon docení časem.

Hodnotit porážku v semifinále Champions Cupu, která se navíc zrodila v posledních deseti minutách zápasu, je chvíli po utkání těžké. „Bezprostředně po utkání to zklamání je, myslím si, že jsme byly vyrovnaným soupeřem, ale ve třetí třetině Švédky potvrdily, proč jsou nejlepší na světě, zkušeně si na to počkaly, udělaly jsme pár chyb a soupeř je dokázal využít. Ale myslím si, že postupem času doceníme, jak jsme zápas odehrály,“ hodnotila zápas vítkovická brankářka.

Co s hráčkami dělalo vedení 2:0, které nabyly v první třetině? „Mně upřímně vůbec nic, z mistrovství světa vím, že žádný náskok není podstatný, takže jsem se nadále soustředila sama na sebe, a nikoliv na to, jaké je skóre, pouze, na každý další balon, takže jsem věděla, že to je 2:0, ale nebylo to podstatné,“ narážela na zkušenost ze semifinále na světovém šampionátu.

O osudu utkání nakonec rozhodla třetí třetina. „Možná nám trochu docházely síly, přeci jen, držet Švédky na mantinelech a neprohrávat v soubojích 1 na 1 nás stálo hodně sil, navíc pro Švédky hrála jejich zkušenost, ony hrají takových těžkých zápasů plno, my si bohužel zahrajeme tady, Superfinále a pár zápasů s naší TOP 3 v lize,“ zůstávala nohama na zemi.

Vítkovice navíc ve třetí části inkasovaly dvakrát během osmi vteřin. „Možná na chvilku ano, ale od toho máme trenéry, aby nás dostali zpět do pohody. Na druhou stranu, ještě zbývalo dost času, takže nás to možná na chvilku shodilo, ale jak říkám, bylo dost času,“ nehledala bezprostřední příčinu porážky ve dvou slepených brankách.

Při třetí brance Täby měla navíc smůlu, když původní únik vychytala. „Trochu ano, myslela jsem si, že mám míček mezi nohama a nedokázala jsem se k němu dostat před protihráčkou,“ popisovala situaci.

Přes prohru si hráčky vysloužily potlesk publika. Je to velká vzpruha? „Určitě, myslím si, že to možná i překonalo naše očekávání, už při nástupu tady byl pořádný kotel. Děkujeme jim, pomáhá nám to a doufám, že nás přijdou podpořit také zítra, ačkoliv hrajeme zápas o třetí místo,“ uzavřela Nikola Příleská.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*