Florbalistky Tatranu a Chodova odložily vzájemný souboj. Foto: Tatran Střešovice
25. 1. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Židenice vezou extraligu do Hodonína, Tatran se nepostaví Chodovu

 



Sedmnácté pokračování nejvyšší ženské soutěže zdánlivě nemá jeden přirozený šlágr, nicméně na programu je několik zajímavých zápasů, například v Hodoníně se pak utkají Panthers a Židenice. Zajímavou zkoušku podstoupí Bulldogs, jehož hráčky míří na ostravskou půdu. Na poslední chvíli se pak neodehraje zápas mezi Chodovem a Tatranem. 

Program 17. kola Extraligy žen:

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Tatran Střešovice
Sobota, 17.00, SH ZŠ Kunratice
Souboj Chodova s Tatranem se odehraje v netradičním prostředí, nicméně znalci extraligy žen si jistě vybaví, že v Kunraticích měl domovské prostředí dnešní tým Ivanti Tigers. Tatran ukázal už ve Vítkovicích, že se silnějších týmů nebojí, potřeboval by ale v tempu vydržet celých 60 minut. Poté může mít naději na dílčí úspěch, jinak rozjetý Chodov nezastaví.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

AKTUALIZOVÁNO: Po dohodě obou týmů se z důvodu rozsáhlé marodky na straně Chodova utkání odehraje v náhradním termínu.

FBC ČPP OSTRAVA – Bulldogs Brno
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
Ostravu čeká s Bulldogs zajímavá prověrka. Na začátku sezony by šance Brňanek byly možná větší, nicméně po výpadku s Židenicemi se dá předpokládat, že trenérský štáb Jakuba Robenka si ohlídá to, aby přístup k utkání byl stoprocentní. Poté by se měla projevit ostravská kvalita, nicméně s Bulldogs to jednoznačně bude zajímavá partie.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy za 3 body

KM automatik FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17.30, Sportovní areál Jičín
Prohra s Olomoucí postavila Jičín před jasný úkol: s největší pravděpodobností potřebuje obrat o body některého ze silných soupeřů, aby se dokázal dostat do play off. První možnost bude mít proti Vítkovicím. Ty jedou do Jičína v roli jednoznačného favorita a pokud nic nepodcení, s FBK by neměly mít problém, o čemž svědčí už první vzájemné utkání, které dopadlo vysokou výhrou Ostravanek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

K1 Florbal Židenice – Panthers Praha
Sobota, 18.00, SH TEZA Hodonín
Výjezdní utkání v Hodoníně je papírově tím asi nejzajímavějším v tomto kole. Židenice už mají prakticky jistou účast v play off, Panthers naopak musí tvrdě bojovat v pelotonu týmů okolo osmého místa. Body proti Židenicím by se hodily, ale Pražanky musí zocelit obranu, která proti Ostravě inkasovala neskutečných 23 branek.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic za 2 body

Crazy girls FBC Liberec – FbŠ Boheminas
Sobota, 19.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Liberecké florbalistky poslaly do extraligového pléna jasný vzkaz, že soutěž nezabalí, když se výrazně zlepšily proti Bulldogs Brno. Varování je to také pro Bohemians, kteří si ještě jistě pamatují svůj loňský krach v Olomouci. Opět je to o tom, utkání nepodcenit, následně by se měla projevit kvalita, která bude v utkání na straně Bohemians.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za 3 body

FBS Olomouc – Ivanti Tigers Jižní Město
Neděle, 16.00, SH Čajkaréna Olomouc
Jediný nedělní duel bude pikantní pro Martinu Frankovou, pokud do něj nastoupí. Právě z Olomouce totiž před sezonou odešla do Ivanti Tigers, kde bojuje o post brankářské jedničky. Mladé tygřice čeká utkání, ve kterém budou muset od začátku potvrdit roli favorita a bude zajímavé sledovat, jak se s tím pražský tým vyrovná.
Tip Florbal.cz: Výhra Ivanti Tigers za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*