Mika Kohonen bude nově působit jako asistent trenéra ve Storvretě. Foto: Adam Troy, IBK Storvreta Mika Kohonen bude nově působit jako hlavní trenér ve Storvretě. Foto: Adam Troy, IBK Storvreta
28. 1. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Zraněný Kohonen se vrací do Storvrety! Bude pomáhat trenéru Widlundhovi

 



Půl roku. Minimálně tak dlouho bude trvat rekonvalescence finského veterána Miky Kohonena, který si před časem poranil achilovku. Nyní se florbalový nezmar vrací za svou rodinou do Švédska. Úplně si ale od florbalu neodpočine. Přijal totiž nabídku stát se asistentem trenéra ve svém bývalém působišti – slavné Storvretě.

Kohonen na svém Facebooku oznámil, že se během svého zotavování vrátí do Švédska za rodinou. Ve svém prohlášení vyjádřil vděk celku z Jyväskylä. „Bylo mi ctí hrát za Happee a budu klubu navždy dlužen za to, že jsem tady mohl ještě jednou působit. “ napsal.

Bez angažmá ale čtyřnásobný mistr světa nezůstane. Po přesunu do Švédska bude pomáhat Storvretě jako asistent hlavního kouče Kristofera Widlundha. Storvreta si na podzim prošla určitými personálními problémy a odnesl to Andreas Harnesk, který byl odvolán z pozice trenéra. Nyní tradiční švédský klub získal do svého realizačního týmu velkou posilu.

42letý Kohonen prostředí klubu dokonale zná. Ve Storvretě působil v letech 2005 až 2015 a vybojoval s ní tři mistrovské tituly. Švédský mistr na nedávném Poháru mistrů smetl ze stolu všechny pochybnosti a trofej suverénním způsobem získal. V superlize je IBK na třetí příčce s 13bodovou ztrátou na první Falun. Pomůže Kohonen k zisku třetího titulu v řadě?


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*