Anna Wijk je nově nejproduktivnější hráčkou historie ženských světových šampionátů. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch Anna Wijk je nově nejproduktivnější hráčkou historie ženských světových šampionátů. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch
6. 2. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Rozmyslí si konec? Mám formu, pořád to zvládám, ještě o tom popřemýšlím, uvedla Anna Wijk

 



Počtvré ji švédský magazín innebandymagazinet.se vyhlásil za nejlepší florbalistku světa. Před aktuální sezonou vyhlásila, že se s největší pravděpodobností bude jednat o její poslední sezonu. Nyní ale svitla naděje, že florbal o svou aktuálně nejlepší hráčku nepřijde. V rozhovoru pro zmíněný magazín totiž připustila, že své rozhodnutí ještě zváží.

Anna Wijk je fenomén, opravdová legenda. O jejím konci kariéry se mluví již poměrně dlouho, ještě nikdy ale zřejmě tak blízko finálního rozhodnutí. Už v létě se hojně spekulovalo o tom, že opustí Moru a posílí například Täby, tak, aby byla blíže Göteborgu, kde s přítelem plánuje žít, nakonec v Moře zůstala, ale poprvé oficiálně vyhlásila, že se zřejmě bude jednat o její poslední sezonu.

Nyní je ale možné, že florbal o svou ikonu nepřijde. „Řekla jsem, že to bude moje poslední sezona, ale také, že nikdy nemáte říkat nikdy,“ uvedla Anna Wijk pro innebandymagazinet.se v rozhovoru, který portál zveřejnil u příležitosti jejího vítězství v prestižní anketě.

Nechává si tak otevřená zadní vrátka. „Právě teď to tak cítím, ale je přirozené, že nad takovým rozhodnutím přemýšlíte, především ve chvíli, kdy uvážíte, jakou máte v sezoně formu. Cítím, že mé výkony jsou stále velmi dobré, jak z fyzické, tak z herní stránky. Takže o tom po konci sezony popřemýšlím,“ řekla.

Jedna statistika za všechny: v kanadském bodování švédské ženské Superligy je na prvním místě se ziskem 54 bodů ( 12 + 42), druhá Veera Kauppi ztrácí tři body, Emelie Wibron na třetím místě pak sedm.

Najde v sobě motivaci pokračovat?


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*