Kapitán Tomáš Sladký. Foto: Martin Flousek, Český florbal Kapitán Tomáš Sladký. Foto: Martin Flousek, Český florbal
7. 2. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Absence kapitána. Tomáš Sladký bude kvůli operaci chybět Vítkovicím do poloviny března

 



Zkušený florbalista Tomáš Sladký si na chvíli od florbalu odpočine. Absolvuje totiž operaci tříselné kýly a návrat do plného tréninku se po takovém zákroku doporučuje po šesti týdnech rekonvalescence. Pokud tedy vše půjde podle plánu, vrátí se kapitán Vítkovic ještě v průběhu čtvrtfinále play off.

Tříselná kýla byla vítkovickému matadorovi diagnostikována na konci listopadu. 33letý florbalista se ale nerozhodl problém řešit ihned, počkal na domácí Pohár mistrů, na kterém odehrál dva zápasy, a na operační zákrok zamířil až nyní.

„Rozhodl jsem se riskovat. Musel jsem upravit režim a naučit se fungovat s kýlou tak, abych co nejvíce předešel komplikacím. Povedlo se, přežil jsem a splnil jsem si jeden z posledních sportovních cílů,“ uvedl na svém Facebooku.

Stejný problém potkal Sladkého už před dvěma roky. „Jediná cesta, jak kýlu řešit, je chirurgický zákrok. Doba rekonvalescence je minimálně čtyři týdny, návrat do plného tréninku se doporučuje na konci šestého týdne od operace,“ vyhlíží bývalý reprezentant svůj návrat na hřiště.

Do konce základní části zbývají ještě pět kol. Vítkovice se postupně střetnou se Spartou, Bohemians, Tatranem, Vinohrady a Hattrickem Brno. V tabulce usilují o zisk druhé příčce po základní části. Play off odstartuje o víkendu 7. a 8. března.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*