Adam Delong se může těšit z úspěšného návratu zpět na hřiště! Foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice Adam Delong se může těšit z úspěšného návratu zpět na hřiště! Foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice
13. 2. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Motivace pomoct týmu mě hnala kupředu, přiznal navrátilec Delong

 



Čtyřměsíční pauza je pryč! Adam Delong se vrátil po zranění zpět na hřiště a jednou asistencí dopomohl Vítkovicím k triumfu nad pražskou Spartou. Teď ho čeká další výzva, a sice pomoci Vítkovicím v boji o obhajobu mistrovského titulu.

Adam Delong měl skvělý vstup do sezony, který ovšem v říjnu překazilo vážné poranění kolene. Následovala operace a dlouhé čekání na návrat. „Týden po operaci jsem měl naordinovaný klidový režim. Postupně jsem se snažil nohu posilovat různými cviky. Noha den co den sílila a já měl skvělý pocit, že „brzy“ budu hrát. Po čtyřech týdnech strávených s pomocnými berlemi jsem začal chodit na rehabilitace,“ popsal vítkovický forvard proces, který přišel po lékařském zákroku.

„Podstupoval jsem léčbu ultrazvukem a vodní lázní. Následně jsem s fyzioterapeuty zkoušel první dřepy a výpady. Koleno si pochvalovali a já měl radost. Každým následujícím dnem jsem tvrdě makal a potil krev. Motivace pomoct týmu byla silná a hnala mě kupředu,“ přiznal Delong, který Vítkovicím v některých zápasech citelně scházel.

Adam Delong v duelu se Spartou. Foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice

Adam Delong v duelu se Spartou. Foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice

„Nebylo to vůbec jednoduché. Chuť jít si zahrát a pomoct klukům byla velká. Na druhou stranu jsem na chvíli od florbalu vypnul a věnoval se v rámci možností jiným věcem. Kluky musím pochválit. I přes nepovedený začátek se nám podařilo vyskočit na druhé místo. Pevně věřím, že si ho dokonce základní části podržíme,“ doufá nejproduktivnější český hráč z mistrovství světa 2018.

První zápas, do kterého Delong po dlouhé pauze naskočil, se výsledkově vydařil. Vítkovice porazily Spartu 4:1 a Delong si připsal asistenci na čtvrtý gól domácích. „V některých pasážích hry byla Sparta určitě lepší. Některé situace jsme řešili zbrkle a nesmyslně. Asi byla znát zápasová pauza,“ zmínil možný důvod toho, proč se Ostravanům nedařilo v útoku ještě víc.

„Viděl jsem pozápasové statistiky a všiml jsem si, že jsme měli velký počet zablokovaných střel, což je super věc vzhledem k blížícímu se play off, kde se musí lehat do střel. Čím více se hra schylovala ke konci, tím větší kontrolu Sparta na míčku měla. Když jsme měli míček my, šli nás ihned presovat. Škoda, že jsme z jejich napadání nevyužili žádný brejk,“ zalitoval nevyužité příležitosti.

V prvním utkání po návratu zapsal vítkovický útočník jednu asistenci. Foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice

V prvním utkání po návratu zapsal vítkovický útočník jednu asistenci. Foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice

Vítkovicím první polovina základní části moc nevyšla, v říjnu dokonce svěřenci Pavla Bruse prohráli třikrát v řadě. Pak ale přišlo zlepšení. „Z týmu cítím ohromnou sílu, postupně se sehráváme. Věřím, že v play off dokážeme zahrát skvělé zápasy. Přece jenom už máme se zápasy v play off spoustu zkušenosti. Než ale začne, určitě si chceme uhájit druhé místo a mít tak lepší pozici pro výběr soupeře,“ vytyčil cíle pro zbytek základní části.

„Byla by škoda ‚přenechat‘ to Chodovu, los hraje pro nás. Do konce základní části už nehrajeme s nikým z TOP 4, zatímco Chodov čekají zápasy se Spartou a Bolkou. V pátek hrajeme s Bohemians, to bude náročnější utkání. Věřím však, že ho zvládneme a pojistíme si druhou pozici. Byl by to asi nejlepší výsledek po základní části po několika letech,“ připomněl Delong, že Vítkovičtí šli do vyřazovací části v posledních třech letech ze čtvrtého, třetího a opět ze čtvrtého místa.

„Rádi bychom obměnili i soupeře pro čtvrtfinále, jelikož za poslední čtyři roky jsme třikrát hráli s Tatranem. Takže uvidíme, jaký los zvolí Boleslav. Já bych si rád zahrál sérii s Otrokovicemi,“ dodal na závěr své přání.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*