David Šimek táhl Thun svými brankami, teď se UHC bude muset obejít bez něj. Foto: UHC Thun David Šimek táhl Thun svými brankami, teď se UHC bude muset obejít bez něj. Foto: UHC Thun
13. 2. 2020 Švýcarsko (2) KOMENTÁŘŮ

Thun bude bojovat o záchranu bez zraněného Davida Šimka. Střílení gólů převzal Mendrek

 



Nepříjemná zpráva pro Thun a také pro českou reprezentaci. David Šimek si v posledním utkání národního týmu na kvalifikačním turnaji v Lotyšsku poškodil vazy v koleni a sezona pro něj bohužel předčasně skončila. V úvodních dvou zápasech po reprezentační přestávce po něm převzal roli kanonýra UHC Jakub Mendrek.

Ke zranění došlo ve 36. minutě závěrečného duelu kvalifikačního turnaje. Češi v tu chvíli vedli nad domácím Lotyšskem 4:2 a mířili za triumfem. David Šimek si v souboji o míček podvrtl levou nohu. Pozdější vyšetření prokázala, že došlo k poškození vazů v koleni, což druhého nejlepšího kanonýra švýcarské NLA vyřadí na více jak půl roku.

Šimek zranění potvrdil serveru Unihockey.ch. Je tak jasné, že v aktuálním ročníku už 23letý útočník svým spoluhráčům v boji o záchranu nepomůže. Thun zůstává na poslední příčce soutěže a čeká ho náročná bitva o setrvání mezi elitou. Zraněného parťáka zastoupil Jakub Mendrek. Nejprve vstřelil jednu branku do sítě Rychenbergu, proti Zugu pak odehrál nejlepší zápas v sezoně.

UHC sice prohrálo na hřišti soupeře vysoko 4:13, Mendrek ovšem figuroval u všech čtyř gólů hostujícího celku. Během 23 minut zkompletoval hattrick, navrch přidal ještě jednu asistenci a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva. Thun má stále na kontě pouze čtyři body, o dva více má předposlední Astra Sarnen.

Stejné pocty jako Mendrekovi se dostalo také Lukáši Veltšmídovi. Ofenzivní obránce prožil vydařený víkend. Jeho aligátoři dvakrát vyhráli, Veltšmíd v obou duelech bodoval a pokaždé byl oceněn jako nejlepší hráč Malans. V nedělním střetnutí se aligátorům podařilo přetlačit Dóžův Rychenberg těsně 5:4. Dóža zaznamenal jednu asistenci, na výhru to ale žlutočerveným nestačilo.

Výběr z Winterthuru tak sice musel skousnout prohru, vítězstvím v předchozím duelu si však pojistil účast v play off. Vyřazovací část si s Churem zahraje také Daniel Šešulka. V čele NLA je stále Wiler, o dva body zaostává druhý Curych. Stejně bodů jako třetí Malans má i čtvrtý Köniz.

Výsledky 20. kola:

Floorball Köniz – Zug United 6:2
UHC Alligator Malans – UHC Uster 8:1 (za domácí VELTŠMÍD 1+0)
Grasshopper Club Curych – Waldkirch-St. Gallen 13:4
SV Wiler-Ersigen – Chur Unihockey 11:3
UHC Thun – HC Rychenberg Winterthur 3:5 (za domácí MENDREK 1+0, ŘEHOŘ 0+1)
Ad Astra Sarnen – Tigers Langnau 1:12

Výsledky 21. kola:

Zug United – UHC Thun 13:4 (za hosty MENDREK 3+1)
UHC Uster – Grasshopper Club Curych 3:5
Chur Unihockey – Ad Astra Sarnen 6:2
UHC Alligator Malans – HC Rychenberg Winterthur 5:4 (VELTŠMÍD 0+1 – DÓŽA 0+1)
Tigers Langnau – Floorball Köniz 8:10
Waldkirch-St. Gallen – SV Wiler-Ersigen 4:9

Tabulka švýcarské ligy:

Kanadské bodování:

1. Paolo Riedi 49 (19+30) / GC Curych
2. Stefan Hutzli 45 (22+23) / Floorball Köniz
3. Michael Schiess 45 (20+25) / Waldkirch-St. Gallen
… David Šimek 29 (25+4), Patrik Dóža 19 (11+8), Jan Řehoř 19 (8+11), Jakub Mendrek 15 (10+5), Lukáš Veltšmíd 13 (5+8), Daniel Šešulka 13 (1+12), Radek Sikora jr. 9 (6+3)

Sestřihy z dalších zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Zkrat napsal:

    Ta hala v Zugu, to je katastrofa, zvládl jsem prvních 30 sekund videa a musel přestat, tam hrají domácí zápasy běžně?

    • Mlsný loudil napsal:

      Podobné zlo jako domácí hala Waldkirch-St. Gallen. Zelená podlaha, zelené stěny, spoustu čar…

Napsat komentář

*