Hráčky Bulldogs se ještě mohou poprat o play off. Foto: Bulldogs Brno Hráčky Bulldogs se ještě mohou poprat o play off. Foto: Bulldogs Brno
15. 2. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Kromě bitev o první místo lákají také brněnské zápasy, Bulldogs musí zabrat

 



Jednoznačným víkendovým tahákem v Extralize žen je dohrávka 18. kola mezi Vítkovicemi a Chodovem. Kompletní dvacáté kolo pak nabídne souboj Chodova s FBC Ostrava, ale také dvě zajímavé bitvy pro brněnské týmy: Bulldogs doma hostí Jičín, Židenice pak vyjedou na půdu Tatranu.

Víkendový program extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 15.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice mohou jít do zápasu s Chodovem povzbuzeny výhrou nad Ivanti Tigers, na druhé straně Chodov si v minulém zápase připsal povinnou výhru nad Libercem. Lukáš Procházka sice prorokoval, že pokud jeho tým nepodá zlepšený výkon, tak schytá debakl, nicméně na Dubině by se měla odehrát zajímavá bitva, která napoví, kdo vyhraje základní část soutěže.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Bulldogs Brno – KM automatik FBK Jičín
Sobota, 17.00, SH SportPoint Brno
Bulldogs dostanou proti Jičínu, jehož šance na play off už je spíše teoretická, možnost složit reparát za nevydařené utkání s Olomoucí. Body nutně potřebují, stejně tak budou v Brně zřejmě držet palce Ivanti Tigers. Po jednozápasové absenci se navíc na lavičku vrátí Rudolf Škubal.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP OSTRAVA
Neděle, 14.00, SH Jižní Město
Chodov čeká „supervíkend“ a po Vítkovicích vyzve také Ostravu. Ta bude mít výhodu ve fyzickém fondu, který nebude zatížený náročným utkáním o první místo v tabulce. Záležet bude také na výsledku sobotního zápasu, ale je jasné, že na Jižním Městě vypukne další velká bitva.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 2 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 15.00, SC Dubina Ostrava
Bez ohledu na výsledek utkání s Chodovem, Vítkovice zůstanou v boji o první příčku extraligové tabulky. V neděli je čeká soupeř z opačného pólu tabulky a jakýkoliv jeho bodový zisk by byl prvotřídní senzací.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FbŠ Bohemians – FBS Olomouc
Neděle, 17.00, SH Děkanka
Bohemians potřebují získat před play off sebevědomí, Olomouci se zase začalo v pozdní fázi základní části dařit. Oba týmy jsou tedy na rozdílných pólech, Olomouc se navíc může ještě přihlásit do boje o play off. Bohemians zase potřebují vyhrát, aby se dobře naladily právě na vyřazovací boje.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

Panthers Praha – Ivanti Tigers Jižní Město
Neděle, 18.15, SH ZŠ Rudná
Florbalistky Panthers zvládly v minulém kole náročný úkol a odpoutaly se od Bulldogs v boji o osmou příčku. Nyní mohou jít do utkání s Ivanti Tigers s relativně čistou hlavou a pokusit se o nějaké bodové překvapení. Ivanti Tigers by zase měl navázat na výkon z první třetiny utkání proti Vítkovicím a potvrdit, že oprávněně patří do vyšších pater tabulky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

Tatran Střešovice – K1 Florbal Židenice
Neděle, 18.30, STODOLA Aréna Střešovice
Jako poslední položka programu by se mohlo odehrát nesmírně zajímavé utkání mezi Tatranem a Židenicemi. Oba týmy se znají ze soubojů v play down, nyní ale oba ví, že si zahrají play off. Židenice navíc bojují dokonce o čtvrtou příčku s Ivanti Tigers. Takhle ofenzivní podívaná by mohla být trumfem víkendu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*