Matyáš Šindler zapsal proti Otrokovicím tři body a Ostrava i díky němu slaví důležitý triumf. Foto: FBC ČPP Ostrava, Český florbal Matyáš Šindler zapsal proti Otrokovicím tři body a Ostrava i díky němu slaví důležitý triumf. Foto: FBC ČPP Ostrava, Český florbal
18. 2. 2020 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Ostrava porazila Otrokovice a je zpět ve hře!

 



Už byli odepisováni, ale po další výhře se s nimi opět musí počítat. Florbalisté Ostravy porazili v televizní dohrávce 24. kola superligy Otrokovice 10:4, vyhráli podruhé v řadě a na osmé místo ztrácejí už jen tři body. Nadcházející duel s Tatranem bude pro FBC klíčový. 

Ostrava vstoupila do televizního duelu skvěle a už v 16. minutě vedla 5:0. Dvakrát se přitom prosadil finský útočník a nedávná posila Ostravanů Panu Kotilainen, který byl po utkání vyhlášen nejlepším hráčem FBC. Otrokovičtí pak sice ve druhé části snížili, domácí si ale výhru vzít nenechali a nakonec dohrávku ovládli 10:4.

Dva góly kromě Kotilainena dali také Dominik Klimscha a Polák Wojciech Malajka. „Skvělý výkon celého týmu. Do puntíku jsme plnili to, co jsme si řekli v přípravě a na tréninku. Měli jsme trošku hluchou druhou třetinu, kdy soupeř musel hrát aktivněji a dostával nás pod tlak. Ve třetí části jsme měli hru pod kontrolou a zúročili to góly,“ zhodnotil zápas trenér vítězů Tomáš Svačinka.

„První třetinu jsme zůstali v šatně a Ostrava nás tvrdě potrestala. Opět jsme měli hodně ztrát a domácí z brejků trestali. Nevyužité přesilovky a hra vepředu – tam jsme v křeči. Máme dva zápasy na to, abychom s tím něco dokázali udělat. Domácí byli lepším týmem a zasloužili si body,“ řekl kouč Otrokovic Michal Kvapil. Panteři jsou šestí a jen velká souhra výsledků by je ještě mohla připravit o play off.

Dohrávka 24. kola superligy:

FBC Ostrava – Panthers Otrokovice 10:4 (5:1, 1:2, 4:1)
Branky: 3. J. Bauer (Sládek), 10. Kotilainen (Daniš), 11. Malajka (Klimscha), 12. Šindler (Daniš), 16. Kotilainen (Šindler), 33. Malajka (Šindler), 42. Sládek (TS), 48. Klimscha (Lipový), 49. Klimscha (Kotilainen), 58. Daniš (Sládek) – 19. Gál (Vykopal), 31. Haša (Petřík), 33. Kostka (Pešat), 43. Vykopal (Pešat). Diváci: 261.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Dubina napsal:

    Tatran by porazit měli, zajímavé pak bude, jak Boule přistoupí k poslednímu zápasu, rekord, 1. místo mají…

Napsat komentář

*