Florbalisté Karlových Varů se mohou radovat z celkového vítězství v základní části 1. ligy. Foto: www.kmfotokv.cz Florbalisté Karlových Varů se mohou radovat z celkového vítězství v základní části 1. ligy. Foto: www.kmfotokv.cz
19. 2. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Do play off z pozice lídra! Karlovy Vary porazily Bulldogs Brno a uhájily v 1. lize 1. místo

 



Karlovy Vary zvládly další těžkou zkoušku! V přímém souboji o vítězství v základní části porazily brněnské Bulldogs těsně 4:3 a do play off půjdou z vedoucí příčky. Hurrican vedli v průběhu druhé části už 4:1, soupeř přesto dokázal závěr zdramatizovat. V souboji o třetí příčku to má nejlépe rozehrané Chomutov, rozhodne se ale až v posledním kole.

Bulldogs šli ve šlágru kola do vedení jako první. Adam Koláčný přihrávkou z rohu oslovil Petera Bezega, který se nemýlil. Další branky padly až ve druhé části a čtyřikrát v řadě se prosadili domácí Hurrican. Chybu v rozehrávce Brna potrestal Martin Koubek. O chvíli později z dorážky skóroval Michal Klápa. Ve 33. minutě vedly Vary už o dva góly, rychlý brejk zakončil brankou Matěj Korbel.

Vydařenou pasáž Západočechů uzavřel Jan Zavadil úspěšným střeleckým pokusem z dálky. Bulldogs se ani za stavu 1:4 nevzdali, ještě do přestávky snížili a kontaktní branku vsítil v úvodu třetího dějství Lukáš Michálek. Domácí už si ale triumf nenechali vzít a těsný náskok uhájili, stejně jako první místo v prvoligové tabulce.

„Opět jsme se trápili v zakončení. Věřím, že jsme si využívání gólových situací nechali na play off. Je před námi ještě kus práce, abychom ve vyřazovací části mohli myslet na úspěch,“ řekl po utkání kouč Karlových Varů Petr Pánek.

„První třetina byla vyrovná a oba soupeři se v ní oťukávali. V té druhé stáhli domácí hru na dvě lajny, vlétli na nás a vytěžili z toho tlak a vedení. Ve třetí části jsme dokázali domácí zavřít na vlastní polovinu, ale bohužel jsme nevyužili tolik šancí, abychom zápas minimálně otočili,“ dodal trenér Bulldogs David Kyzlink.

Ve 25. kole zvítězily všechny tři týmy bojující o třetí příčku. Chomutov doma ovládl přestřelku se Znojmem 11:9, hostům přitom nestačilo ani šest bodů Daniela Krejčíře. Kanonýři Kladno deklasovali Havířov 9:3, čtyřmi body (1+3) se na tom podílel Michal Skuhrovec, Miroslav Šnajdr zkompletoval hattrick. Na domácí půdě zvítězilo také Ústí, které porazilo Rožnov 7:3.

Výsledky 25. kola:

FB Hurrican Karlovy Vary – Bulldogs Brno 4:3 (0:1, 4:1, 0:1)
Florbal Chomutov – TJ Znojmo 11:9 (4:2, 3:4, 4:3)
Z.F.K. Petrovice – FBC Štíři Č. Budějovice 9:7 (3:2, 4:2, 2:3)
Sokol Brno I Gullivers – TJ Sokol Jaroměř 10:7 (3:3, 2:2, 5:2)
Start98 Praha-Kunratice – TJ Slovan Havířov 4:2 (0:0, 0:2, 4:0)
Kanonýři Kladno – Florbal Havířov 9:3 (2:2, 4:0, 3:1)
Florbal Ústí – 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm 7:3 (2:0, 3:2, 2:1)

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*