Jan Řehoř byl již poněkolikáté letos vyhlášen nejlepším hráčem Thunu. Foto: Swiss Unihockey Jan Řehoř byl již poněkolikáté letos vyhlášen nejlepším hráčem Thunu. Foto: Swiss Unihockey
21. 2. 2020 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Řehoř zazářil čtyřmi asistencemi a Thun tak oslavil druhou výhru v sezoně! Základní část ovládl Wiler

 



Na poslední chvíli se odlepili z chvostu tabulky! Florbalisté Thunu porazili v posledním kole švýcarské NLA Langnau 5:4 a posunuli se na 11. příčku před Astru Sarnen. UHC zvítězilo teprve podruhé v sezoně, boj o záchranu ale červenobílé nemine. Hned čtyřmi gólovými nahrávkami se na triumfu podílel Jan Řehoř. Jednu branku přidal Jakub Mendrek.

Thun se radoval z vítězství naposledy 13. října. Od té doby nic. Až v závěrečném kole si hráči UHC aspoň trochu spravili chuť. Thun už ve 12. minutě vedl 3:0 a obří podíl na tom měl Jan Řehoř, který asistoval u všech zásahů domácích. Ve 27. minutě přidal český obránce další gólovou nahrávku a domácí si poté, co soupeř snížil, vzali zpět tříbrankový náskok.

Tygři z Langnau pak sice střetnutí dokázali zdramatizovat a dostali se na dostřel, Thun si už ale výhru vzít nenechal. Do té doby poslední tým tabulky zvítězil 5:4 a opustil poslední místo. V nadcházejícím 1. kole boje o udržení se UHC utká právě s Langnau. Generálku na bitvu o záchranu tak Řehoř a spol. zvládli výborně.

Šikovný český obránce se díky čtyřbodovému představení stal druhým nejproduktivnějším Čechem v NLA. První David Šimek už ovšem do letošní sezony kvůli zranění kolene nezasáhne. Jakub Mendrek v utkání s Langnau vstřelil jeden gól a je mezi Čechy čtvrtý.

Před ním totiž figuruje ještě Patrik Dóža. Český reprezentant zapsal v duelu s Zugem asistenci. Ani to ale porážku Rychenbergu neodvrátilo a Zug vyhrál ve Winterthuru 5:3. Dóžův Rychenberg se v play off střetne s Malans, za které hraje Lukáš Veltšmíd. Aligátoři v závěrečném kole prohráli na hřišti Curychu 3:8.

Základní část švýcarské nejvyšší soutěže ovládl Wiler. Obhájce mistrovského titulu doma porazil ve 22. kole Uster 8:1 a pojistil si tak první příčku. V play off tým, kde působí Radek Sikora starší i mladší, vyzve Chur s Danielem Šešulkou. Play off odstartuje až za týden, boj o záchranu je na programu už nyní.

Výsledky 22. kola:

Grasshopper Club Curych – UHC Alligator Malans 8:3
SV Wiler-Ersigen – UHC Uster 8:1
Ad Astra Sarnen – Waldkirch-St. Gallen 4:14
Floorball Köniz – Chur Unihockey 11:3
UHC Thun – Tigers Langnau 5:4 (za domácí ŘEHOŘ 0+4, MENDREK 1+0)
HC Rychenberg Winterthur – Zug United 3:5 (za domácí DÓŽA 0+1)

Tabulka švýcarské ligy:

Rozpis čtvrtfinálových dvojic:

SV Wiler- Ersigen – Chur Unihockey
UHC Alligator Malans – HC Rychenberg Winterthur
Grasshopper Club Curych – Waldkirch-St. Gallen
Floorball Köniz – Zug United

Kanadské bodování:

1. Michael Schiess 52 (23+29) / Waldkirch-St. Gallen
2. Paolo Riedi 52 (19+33) / GC Curych
3. Stefan Hutzli 47 (23+24) / Floorball Köniz
… David Šimek 29 (25+4), Jan Řehoř 23 (8+15), Patrik Dóža 20 (11+9), Jakub Mendrek 16 (11+5), Lukáš Veltšmíd 13 (5+8), Daniel Šešulka 13 (1+12), Radek Sikora jr. 9 (6+3)

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*