Ondřej Vošta (vpravo) se do sítě Boleslavi trefil dvakrát. Obránce Boleslavi Jakub Gruber se prosadil jednou, ale byl to on, kdo po zápase slavil výhru. Foto: Martin FLOUSEK, www.xflorbal.cz Ondřej Vošta (vpravo) se do sítě Boleslavi trefil dvakrát. Obránce Boleslavi Jakub Gruber se prosadil jednou, ale byl to on, kdo po zápase slavil výhru. Foto: Martin FLOUSEK, www.xflorbal.cz
25. 2. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov podruhé v sezoně bodoval s Boleslaví, nakonec ale padl po nájezdech

 



Mladá Boleslav a Chodov si před kamerami ČT sport otestovaly svou formu před vstupem do vyřazovací části. Oba celky už měly své umístění v základní části superligy jisté. První Boleslav sice vedla nad třetím Chodovem 2:0 a později 3:1, o náskok ale nakonec přišla a duel dospěl až k nájezdům. Ty lépe zvládli Středočeši. Chodov i tak zůstává zatím jediným týmem, který lídra obral v letošní sezoně o body.

V páté minutě poslal domácí do vedení Jakub Bína, kterému předložil míček před branku Jakub Gruber. Na 2:0 zvýšil na začátku druhé třetiny po skvělém pasu Petra Krzyžanka tahoun mladoboleslavského celku Jiří Curney. Chodov ale nechtěl nečinně přihlížet a o minutu později udeřil. Konkrétně Ondřej Vošta, kterého vybídl ke skórování přihrávkou od mantinelu Martin Řezáč.

Ve 26. minutě si Středočeši vzali dvougólový náskok zpět. Aktivní Gruber si naběhl do střelecké pozice a zamířil pod ruku chodovského brankáře Michala Rebra. Chodov se opět dokázal z inkasovaných branek vzpamatovat a ve druhé desetiminutovce prostředního dějství přišly branky. Nejprve se v dobrém prostoru objevil opět Vošta a míček ze středu napálil do sítě.

O pár minut později se na Lukáše Bauera řítil Martin Řezáč a nakonec s trochou štěstí protlačil míček za brankovou čáru. Třetí pětka Chodova obstarala všechny tři trefy hostů. V poslední dvacetiminutovce a v prodloužení gól nepadl, a tak se šlo na nájezdy. Za domácí bekhendem suverénně proměnil Bína, na což úspěšně zareagoval přízemním pokusem Tom Ondrušek.

Ve druhé sérii předvedl Martin Tokoš jednu ze svých parád a jeho lehký oblouček zapadl za Rebra. Proti Bauerovi následně neuspěli oba dva chodovští exekutoři, a tak si Boleslav připsala do tabulky bonusový bod. „Chtěli jsme dnes předvést dobrý výkon a myslím si, že se nám to vůbec nepodařilo. Kdyby byl Chodov produktivnější, mohli jsme dostat 10 gólů,“ vyjádřil se po zápase kriticky kouč vítězů Petr Novotný.

„Před play off jsme chtěli zahrát dobrý zápas a především dát do zápasu dobrou energii. Obojí se nám podařilo a z toho mám velkou radost. Samozřejmě jsme mohli být produktivnější a brát víc než bod, ale i tak můžeme odjíždět poměrně spokojení,“ ohlédl se za utkáním trenér Chodova David Podhráský. Přestože je Boleslav velkým suverénem základní části, se třetím Chodovem má horší vzájemnou bilanci (venku prohra 3:4, doma výhra 4:3 po nájezdech).

Dohrávka 25. kola superligy:

Florbal Mladá Boleslav – Florbal Chodov 4:3 (1:0, 2:3, 0:0 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 5. J. Bína (Gruber), 21. Curney (Krzyžanek), 26. Gruber (Curney), rozh. náj. Tokoš – 22. Vošta (Řezáč), 34. Vošta (J. Koutný), 38. Řezáč (Vošta). Diváci: 183.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*