Florbalisté Ostravy v závěru základní části hodně zamíchali kartami a přihlásili se do boje o play off. Foto: FBC ČPP Ostrava Florbalisté Ostravy v závěru základní části hodně zamíchali kartami a přihlásili se do boje o play off. Foto: FBC ČPP Ostrava
28. 2. 2020 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Jednou nohou v play off i v play down. Nesmírně vyrovnaný boj v superlize jde do finiše

 



Sedmý Tatran 31 bodů, osmá Ostrava 29, deváté Vinohrady 29, desátý Liberec 28, jedenáctí Black Angels 28 a dvanáctá Česká Lípa 27. Hned šestice týmů si brousí zuby na dvě místenky pro postup do play off. Definitivně jasno bude až v neděli někdy kolem 19. hodiny.

Nejlepší pozici má pochopitelně sedmý Tatran, který navíc bude hrát na hřišti beznadějně posledních Pardubic, a k definitivní jistotě postupu bez ohledu na ostatní výsledky mu stačí zisk dvou bodů. I další celky ale cítí naději a budou se ještě ke všemu chtít vyhnout nevyzpytatelnému a nepříjemnému boji o záchranu.

Odepisovaná Ostrava před nedávnem posílila svůj kádr o Poláka Wojciecha Malajku a Fina Panu Kotilainena. Z posledních tří zápasů FBC třikrát vyhrálo a nyní se drží na osmé příčce. V posledním kole ale mají Ostravané o poznání těžší los než ostatní konkurenti. V domácí ČPP aréně totiž vyzvou už jistého vítěze základní části Mladou Boleslav.

Deváté Vinohrady stále ještě mohou pomýšlet na premiérovou účast v play off. V posledním kole se sokolové vydají do České Lípy, kde se jim v rámci superligové nebo prvoligové základní části v minulosti až tolik nedařilo. Na druhou stranu oba kluby už spolu svedly hodně památných bitev, ze kterých vyšlo v celkovém zúčtování lépe SKV.

Vinohradští potřebují na hřišti Českolipských bodovat a zároveň musejí doufat v to, že Ostrava nebo Tatran v neděli zaváhají. S Ostravou mají svěřenci trenérů Kotlase a Bouši horší vzájemnou bilanci, s Tatranem naopak lepší. Stát se může také to, že všechny tři týmy budou mít po základní části stejný počet bodů.

Ze vzniklé minitabulky tří zmíněných týmů by nejlépe vyšla Ostrava, za ní by skončily Vinohrady a nejhorší bilanci v rámci těchto tří celků má Tatran. Možné jsou i další varianty a na stejné cifře bodů by se mohlo za sebou seřadit až pět klubů. Liberec a Black Angels ale nedisponují moc dobrým losem.

Na sever Čech přijedou Bohemians, kteří stále ještě bojují o zisk čtvrté příčky. Black Angels se ve výjezdním utkání střetnou se Spartou, jež čtvrté místo hájí právě před klokany. Čtvrtá pozice sice nenaskytne možnost výběru soupeře pro čtvrtfinále, zaručuje ale start série doma. Proto se dá očekávat, že pražské týmy budou chtít triumfovat.

Boj o play off i o udržení:

7. Tatran Střešovice – 31 bodů

Poslední kolo: Sokoli Pardubice (venku)

8. FBC Ostrava – 29 bodů

Poslední kolo: Florbal Mladá Boleslav (doma)

9. TJ Sokol Královské Vinohrady – 29 bodů

Poslední kolo: FBC Česká Lípa (venku)

10. FBC Liberec – 28 bodů

Poslední kolo: FbŠ Bohemians (doma)

11. Black Angels – 28 bodů

Poslední kolo: Sparta Praha (výjezdní zápas – Neratovice)

12. FBC Česká Lípa – 27 bodů

Poslední kolo: TJ Sokol Královské Vinohrady (doma)


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*