Andrea Dernerová povede Židenice do boje proti Ivanti Tigers: Florbal Židenice
6. 3. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tigers jsou nejpříznivější výběr, musíme toho využít, říká Andrea Dernerová

 



Židenice se dočkaly svého velkého čtvrtfinále s Ivanti Tigers. Jejich progres je neuvěřitelný, jedenáctý tým tabulky se vyšvihl až na páté místo extraligové tabulky. Podle Andrey Dernerová je Ivanti Tigers pro brněnský tým nejlepší volbou, a tak je třeba ji využít. 

Andreo, po barážových letech přišel pro Židenice postup do play off. Na spokojenost se asi nemá smysl ptát, takže je to po minulých sezonách především úleva?
„Ano, určitě je to úleva.“

Tabulkový progres Židenic je obrovský. Jedenáctý tým minulé sezony se vyšvihl až na pátou příčku, kde hledat příčiny takového vzestupu?
„Řekla bych, že se povedly letošní posily, dobře se zapracovaly naše juniorky a začalo nám to konečně padat.“

Co na první pohled udeří do očí, je fakt, že Židenice sice například dvakrát prohrály s Tatranem, ale prakticky se vyvarovaly jakékoliv delší krize, což je zásadní rozdíl oproti předchozím sezonám, kdy jsme byli svědky až několikaměsíční série bez vítězství. Jak si to vysvětlujete?
„Snad se konečně projevilo, že jsme se na trénincích zaměřovaly na střelbu. Spadla z nás ta deka z loňské sezony a trochu se nám teď zvedlo sebevědomí. Už si více věříme, že to zvládneme. Jeden nepovedený zápas nám nevezme vítr z plachet a jede se znovu dál.“

V sezoně jste si vyšláply také na elitní týmy, nicméně se Židenicím nikdy nepovedlo bodovat, ačkoliv to bylo blízko například hned v prvním kole proti Ostravě. Co v těch zápasech chybělo?
„Podle mě nám chybí zkušenosti, například pohlídat si zápas když vedeme, prostě nenechat si to vzít. Musíme se naučit v takových situacích „zavřít to a nepůjčit jim míček“, a naopak, když nám chybí jedna nebo dvě branky, tak na soupeře vyvinout tlak. Věřím ale, že tyto dovednosti si časem osvojíme.“

Jak se na týmu z pohledu hráčky projevil příchod Petera Puchera?
„Za mě je to příjemné osvěžení, Peter je fajn chlap. Přináší jiné postřehy ke hře a tréninkům. Je to takový motivátor.“

Sama jste se vyjádřila tak, že máte informace, že pokud do play off nepostoupí Bulldogs Brno, je pravděpodobné, že budou Židenice zvoleny Vítkovicemi. Je tedy série s Ivanti Tigers překvapivá?
„Samozřejmě, že jsme to všechny řešily, ale všechno to byly jen domněnky a spekulace. Teoretizovaly jsme i s Chodovem. Žádné informace jsem neměla. Všechny jsme čekaly na nedělní večer a z výsledku jsem měla radost.“

Na druhou stranu, sérii s Ivanti Tigers jste označila jako pro Židenice nejlepší. S čím tedy do čtvrtfinále jdete?
„Je to pro nás nejpříznivější výběr, musíme toho využít. Pokusíme se hrát každý zápas na hranici svých možností a snad to bude stačit.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*