Ve čtvrtfinálové sérii mezi Spartou a Bohemians se můžeme těšit na velké bitvy. Foto: ACEMA Sparta Praha Ve čtvrtfinálové sérii mezi Spartou a Bohemians se můžeme těšit na velké bitvy. Foto: ACEMA Sparta Praha
7. 3. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians se pokusí vzepřít bilanci se Spartou. Bude to boj, zní z obou táborů

 



Zřejmě nejvyrovnanější bitvou superligového čtvrtfinále bude souboj čtvrté Sparty s pátými Bohemians. Oba týmy se ve čtvrtfinálové sérii potkávají potřetí za sebou. Z obou předchozích střetnutí vyšli lépe sparťané. Pražké derby i letos slibuje vyostřené souboje, naplní oba celky předpoklady?

Týden čekání je pryč. Dnes vypukne vyřazovací část superligy, která vyvrcholí 19. dubna v pražské O2 areně. „Jsem moc rád, že už je play off tady a že se utkáme zrovna s Bohemkou, protože si neumím představit jiného soupeře, se kterým by série měla takový náboj a tolik emocí. To mě na florbalu a celkově na sportu naplňuje,“ přiznal kouč Sparty Ondřej Kašpárek.

Také klokani jsou na bitvu o postup do semifinále hodně nabuzení. „Určitě se těšíme hodně. Chceme to se Spartou konečně prolomit a postoupit. Zároveň ale víme, že to bude velký boj a že nás zase čekají vyrovnané zápasy,“ řekl před prvním střetnutím trenér Bohemians Michal Jedlička.

Dá se očekávat, že série mezi Spartou a Bohemians bude skutečně hodně vyrovnaná. Loni a předloni Sparta vyhrála 4:1 na zápasy, hned třikrát (2019), respektive čtyřikrát (2018) ovšem rozhodoval jediný gól nebo nájezdy.

Bohemains se letos mohli opřít o formu juniorských mistrů světa Filipa Formana, Patrika Šebka a Jakuba Buršíka. Podaří se jim táhnout tým i v play off? „Od toho tady jsou. Odehráli spoustu těžkých zápasů v juniorské lize nebo na turnajích. Vyhráli toho hodně a zkušeností mají na rozdávání. Teď je potřeba, aby to prodali v mužské kategorii. Samozřejmě víme, že to nemusí být hned, ale i tak to budou naši klíčoví hráči,“ je si Jedlička jistý.

Sparta se pochopitelně pokusí největší útočné zbraně soupeře eliminovat. „Recept je jasný. Musíme jim to znepříjemnit důrazem a nesmíme je nechat nadechnout. Lepší návod na to momentálně není,“ popsal Kašpárek plán, jak ubránit Formana a spol.

Jedlička přitom doufá, že zápasy nepůjdou, co se tvrdosti hry týče, až za hranu. „Chceme hrát florbal a určitě ho bude chtít hrát i Sparta. Klíčové v tomto ohledu bude posuzování rozhodčích. Pokud se bude hrát dle pravidel, tak by to pro nás neměl být problém,“ doufá trenér klokanů.

Už i během soubojů v základní části bylo znát, že jsou vzájemné střety Sparty a Bohemians vyostřené. „Emoce na naší střídačce probouzet budu, ale čistě jenom ty pozitivní. Nechci šířit negativitu,“ dodal Kašpárek na závěr. Sobotní i nedělní utkání je na programu vždy od 17 hodin.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*