Českou reprezentaci čeká na světovém šampionátu skupina B. Foto: Flickr IFF
10. 3. 2020 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

LOS ŠAMPIONÁTU: Češi jdou na Švýcary, Nory a Němce, základní skupina nabídne severské derby

 



Až jako úplně poslední přišel na řadu míček, který ukrýval českou vlaječku na úterním losu základních skupin Mistrovství světa mužů 2020 ve Finsku. Bylo tak už jasné, že český tým zamíří do skupiny B, kde na něj čekají týmy Švýcarska, Německa a Norska. Základní skupina A tak nabídne severské derby mezi domácím Finskem a Švédskem.

V kulisách Casina Helsinki se v úterý odehrál los základních skupin Mistrovství světa mužů 2020, které se ve Finsku uskuteční v prosinci. Nejprve se losovaly dvě slabší výkonnostní skupiny, přičemž za zmínku stojí, že se spolu utkají Austrálie, Singapur a Japonsko, tedy tři ze čtyř oceánských týmů, které se na šampionát kvalifikovaly přes světový ranking, díky zrušení tamní kvalifikace kvůli koronaviru.

Ve skupině C pak Thajsko a USA doplní naši sousedé, tedy Polsko a Slovensko. Ve skupině A se odehraje severské derby mezi Finskem a Švédskem, dalšími dvěma týmy budou Dánové s Lotyši. „Česká“ skupina B pak nabídne zápasy našeho týmu se Švýcarskem, Německem a Norskem.

Los mistrovství světa 2020:

SKUPINA A

Finsko
Švédsko
Dánsko
Lotyšsko

SKUPINA B

Švýcarsko
ČESKO
Německo
Norsko

SKUPINA C

Polsko
Slovensko
USA
Thajsko

SKUPINA D

Austrálie
Kanada
Singapur
Japonsko


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*