Florbalisté Jaroměře dokázali na hřišti Kladna vybojovat jedno vítězství. Foto: David Hácha, Kanonýři Kladno Florbalisté Jaroměře dokázali na hřišti Kladna vybojovat jedno vítězství. Foto: David Hácha, Kanonýři Kladno
11. 3. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Start v obou zápasech potrápil Karlovy Vary, Jaroměř odvezla výhru z Kladna

 



Karlovy Vary vstupovaly do vyřazovací části v pozici vítěze základní části a hlavního adepta na postup. První dva zápasy sice zvládly vítězně, kunratický Start98 ale pokaždé zdolaly pouze o gól. V neděli dokonce až po prodloužení. Nepovedený vstup do play off zažilo Kladno, které na úvod padlo s Jaroměří 3:4. Následně dokázalo ve druhém utkání nasázet soupeři deset branek a srovnalo na 1:1.

Ve 21. minutě prvního utkání vedli Hurrican už 5:1 a směřovali za úspěšným startem do čtvrtfinálové série. Jenže Start98 se pak vzepřel. Ve 48. minutě se Pražané dostali na dostřel a následně rychle zareagovali i na šestý gól domácích. Stav 6:5 už ovšem domácí dokázali udržet. Hattrick zapsal Michal Klápa, na všechny tři góly mu nahrál Michal Strachota.

Druhé střetnutí bylo ještě více dramatické. Karlovarští opět vedli, v 17. minutě dokonce 3:0, dále ještě 4:2, 5:3 a 6:4. Start98 nakonec manko stáhl a šest minut před koncem Ivan Pergler zařídil prodloužení. Nastavení čas v čase 65:54 rozhodl Daniel Nicklas, pro kterého to byl třetí kanadský bod v duelu. Vary tak vedou po úvodním víkendu 2:0 na zápasy.

O překvapivý výsledek se postarali florbalisté Jaroměře. Tým posílen o několik hráčů libereckého FBC si v sobotu vyšlápl na Kladno. Výhru 4:3 vystřelil v 57. minutě Daniel Kroupa. Za domácí se gólově prosazoval pouze Marek Pixa, který zkompletoval hattrick. Kladenští v neděli odmítli další komplikace, Jaroměř smetli deseti góly a srovnali se soupeřem krok. Gólově opět řádil Marek Pixa, jenž tentokrát zaznamenal čtyři zásahy.

Vyrovnáno je také v severočeském derby mezi Ústím a Chomutovem. V této čtvrtfinálové sérii to jiskří od prvního momentu. V sobotu dokonce padla červená karta, který vyústila z hromadné potyčky u chomutovské střídačky. Chomutov ovládl úvodní duel 4:3, zatímco druhé měření sil zvládli lépe domácí. Za postupem míří Bulldogs, kteří dvakrát porazili havířovské Torpedo.

1. zápasy čtvrtfinále:

FB Hurrican Karlovy Vary – Start98 Praha-Kunratice 6:5
Bulldogs Brno – Florbal Havířov 9:3
Kanonýři Kladno – TJ Sokol Jaroměř 3:4
Florbal Ústí – Florbal Chomutov 3:4

2. zápasy čtvrtfinále:

FB Hurrican Karlovy Vary – Start98 Praha-Kunratice 7:6 po prodl. (stav série: 2:0)
Bulldogs Brno – Florbal Havířov 3:2 (stav série: 2:0)
Kanonýři Kladno – TJ Sokol Jaroměř 10:3 (stav série: 1:1)
Florbal Ústí – Florbal Chomutov 7:4 (stav série: 1:1)

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*