Stovreta nasázela Pixbu během třetí třetiny osm gólů. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
13. 3. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbo prohrálo podruhé v řadě, po Storvretě mu vystavil stopku Linköping s Jendrišákem a Němečkem

 



Pixbo po 33. a 34. kole ztratilo jakékoliv šance skončit na druhém místě po základní části. V klíčovém utkání se Storvretou nejdříve vysoce prohrálo 5:14, v utkání s Linköpingem pak 5:7. Góly Marka Beneše nestačily na body ani v jednom zápase, o poznaní spokojenější mohl být Matěj Jendrišák a Ondřej Němeček. Linköping zvládl oba klíčové duely a po posledním kole stále může skončit čtvrtý. I přes omezení v souvislosti s pandemií koronaviru by se mělo poslední kolo základní části odehrát, v hale ale nesmí být více jak 500 lidí.

Správně načasovaná forma do posledních kol základní části. Storvreta se po sérii proher po Champions Cupu konaném v Česku dostala zpět na vítěznou vlnu a přidala dvě výhry nad těžkými soupeři. Nejprve rozstřílela Pixbo a pak zvládla porazit i Kalmarsund. V zápase proti Pixbu nade všemi vyčníval Gustafsson, který si utkání připsal pět gólů a jednu asistenci. Svůj účet otevřel už během první třetiny, kdy se Storvreta dostala do vedení 3:0. O náskok sice Storvreta na přelomu první a druhé třetiny přišla, Gustafsson se ale postaral o další góly, které ji poslaly zpět do vedení.

Tento náskok už Stovreta neztratila, jedinou překážkou byl gól Marka Beneše a nájezd Weissbacha v závěru, to ale bylo z pohledu Pixba málo. Stovreta se navíc ve třetí třetině prosadila v podstatě každou druhou minutu, výsledné skóre tak ukazovalo hrozivých 14:5.

Zápas proti Kalmarsundu se zpočátku nevyvíjel tak dobře, znovu ale měl slovo Gustaffson. Kromě něj se navíc ještě lépe dařilo Sjögrenovi, který vstřelil čtyři ze sedmi gólů. Pro Storvretu byla klíčová opět třetí třetina, kdy tentokrát musela otáčet zápas. Vítězný gól přišel až v 58. minutě z hole Sjögrena. Kalmarsund sice i po prohře zůstává na čtvrtém místě, čeká jej ale rozhodující zápas s Linköpingem.

Neohroženě na prvním místě zůstává i nadále Falun. Vedoucí tým prochází zápasy bez větších potížích, vyjímkou ale byl poslední zápas proti Warbergu, který dospěl až do prodloužení. Po strašlivé první třetině dokonce Falun prohrával 0:3. Do konce třetí třetiny se mu ale podařilo alespoň vyrovnat, především zásluhou přesilovek. O vítezný gól v prodloužení se postaral Johansson.

Pro českého fanouška byl bezesporu divácky nejzajímavější zápas mezi Pixbem a Linköpingem, kde byli čeští hráči v obou týmech. Lépe ze souboje opět vyšel hostující tým. Linköping tak Pixbu oplatil porážku z podzimu.

K vítězství měl blíže od první třetiny, kdy se už ve čtvrté minutě prosadil Matěj Jendrišák z přesilové hry. Do 16. minuty navíc hosté přidali další dva góly. Jedinou odpovědí Pixba byl gól Marka Beneše, který dostal „lišky“ do utkání, ačkoliv vzápětí znovu inkasovali.

Třetí třetina ale pro domácí vypadala po brankách Ostholma a Stefanssona nadějně, vše ale ukončila 45. minuta, kdy Linköping zvýšil na 6:3. Pixbo se už v závěru nedostalo blíže jak na rozdíl dvou gólů, nic na tom nezměnila ani druhá branka Marka Beneše.

:

Po 34. kole je tak nejvíce vyrovnaná situace mezi 4. až 7. místem, kde je rozdíl mezi týmy pouhé dva body. Šanci na play off má navíc stále i deváté Växjö, na osmý Helsingborg ztrácí dva body. Na posledních příčkách jsou Visby a Warberg, které čeká sestup.

COVID-19 a SSL

K dohrání základní části chybí poslední kolo a podle posledních informací by se mělo i přes probíhající pandemii koronaviru odehrát. Pořadatelé utkání ale musí zajistit, aby na utkání nebylo více jak 500 osob. Týmy však mohou požádat komisi o zrušení zápasů, pokud by jejich výsledek nezměnil pořadí v tabulce a musely by na zápas cestovat velikou vzdálenost.

Ohledně play off se bude jednat v sobotu od 10 hodin. Vycházet se bude z jednání asociace SSL, která se bude konat během pátečního večera. S příhlédnutím k faktu, že se ruší jakékoliv sportovní události po celém světě, lze ale očekávát, že play off bude přinejmenším na nějakou dobu odloženo.

VÝSLEDKY 33. KOLA:

Storvreta – Pixbo 14:5 (za hosty BENEŠ 1+0)
Falun – Växjö 7:5
Mullsjö – Warberg 8:2
Helsingborg – Jönköpings 3:2
Linköping – Visby 4:3 (za domácí JENDRIŠÁK 2+1)
Dalen – Hollvikens 12:6
Sirius – Kalmarsund 4:8

VÝSLEDKY 34. KOLA:

Höllvikens – Jönköpings 7:6
Sirius – Växjö 6:2
Kalmarsund – Storvreta 5:7
Pixbo – Linköping 5:7 (za domácí BENEŠ 2+0, za hosty JENDRIŠÁK 1+0)
Warberg – Falun 3:4p
Mullsjö – Helsingborg 8:4
Dalen – Visby 11:4

TABULKA:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*