Švédská SSL je poslední ligou z TOP 4 zemí, která ještě není ukončena. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
16. 3. 2020 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Ve švédské lize se v posledním kole odehrály pouze tři zápasy, play off je zatím odloženo

 



Z prohlášení švédské asociace bylo před posledním kolem jasné, že se neodehrají všechna zbývající utkání a poslední kolo tak bude neúplné. Odehrály se pouze tři zápasy, které ještě mohly změnit pořadí v tabulce. Kalmarsund si po prohraném zápase se Storvretou poradil s Linköpingem s Jendrišákem a Němečkem v sestavě. Mullsjö těsně porazilo Växjö 6:5 a Helsingborg se radoval z osmého místa po výhře nad Dalenem po nájezdech. Celou základní část vyhrál se suverénním náskokem Falun. O osudu soutěže se bude jednat 23. března.

Jedním ze soubojů o pořadí v posledním kole byly zápasy Växjä proti Mullsjö a Helsingborgu proti Dalenu, kde Växjö a Helsingborg na dálku soupeřily o osmé místo. Växjö mělo ve svém zápase bez diváků nakročeno dobře, vedení ale ztratilo během tristní druhé třetiny, kdy se rozplynula šance na osmou příčku. Mullsjö zavelelo čtyřmi góly k obratu, Palmqvist se dokonce jednou trefil v oslabení.

O gól už na 6:2 se postaral švýcarský reprezentant Zaugg a jeho trefa se nakonec ukázala jako klíčová, protože Växjö zvládlo třemi góly závěr zápasu ještě pořádně zdramatizovat. Vypjatý konec utkání nakonec skončil těsnou výhrou pro hostující Mullsjö, kterému tak tři body pomohly k páté pozici.

Prohra Växjä nahrála Helsingborgu, který si pojistil osmé místo, ačkoliv se z výhry radoval až po nájezdech. Hvězdou zápasu byl Max Wahlgren. Bývalý hráč Pixba, Linköpingu či Chodova dvěma zásahy srovnal na 2:2 během první třetiny. Stál navíc i u třetí branky, když při přesilovce nahrál Nordgrenovi.

Jeho poslední slovo ale přišlo až při samostatných nájezdech, hosté totiž v průběhu třetího dějství utkání srovnali. Během nájezdů se o ten vítězný postaral právě Max Wahlgren, který se tak s Helsingborgem mohl v dost možná posledním utkání sezony radovat z výhry.

Výrazně odlišný průběh mělo střetnutí mezi Linköpingem a Kalmarsundem. Hosté měli od první minuty navrch, především díky trojici Nilssonů, kteří byli u šesti branek. Po čtyřiceti minutách zvládli hosté nastřílet pět branek a za stavu 5:0 se už tak utkání pouze dohrávalo. U jedné ze dvou tref Linköpingu asistoval Ondřej Němeček, tyto branky ale už pouze korigovaly stav utkání, jež nakonec skončilo výsledkem 8:2 pro Kalmarsund. Linköping se přesto zvládl udržet na sedmé pozici, především díky skvělé sérii výher na začátku ledna. Kalmarsund může být se svojí pozicí po základní části nadmíru spokojený, patří mu čtvrté místo.

COVID-19 a pokračování SSL

Po zasedání asociace SSL došlo ke společnému rozhodnutí, že soutěž se odkládá do 28. března. O dalším průběhu bude rozhodnuto 23. března. Asociace sice vyjádřila touhu sezonu dohrát, s ohledem na vývoj v evropských zemích je to ale spíše nepravděpodobné. Jeden evropský stát za druhým sahají k přísnějším opatřením, která mohou trvat několik týdnů, situace se ve většině zemí navíc nadále zhoršuje. Ve Švédsku je po neděli přes 1 100 nakažených a sedm lidí na nemoc zemřelo.

VÝSLEDKY NEÚPLNÉHO 35. KOLA:

Helsingborg – Dalen 5:4 po sam. náj.
Linköping – Kalmarsund 2:8 (za domácí NĚMEČEK 0+1)
Växjö – Mullsjö 5:6

TABULKA:


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Mě zaujal fakt, že se odložili jenom ty zápasy, které nic neřeší, kde by bodový zisk ani jednoho ze soupeřů nic nezměnil v tabulce. Ty zápasy, které mohly zamíchat pořadím se odehrály.

Napsat komentář

*