Nejvyšší švédské florbalové soutěže skončily. Foto: Per Wiklund
20. 3. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Švédský konec! Nejvyšší soutěže končí, mistry Falun s IKSU, celky čeká úřední sestup

 



Epidemie koronaviru si vyžádala další sportovní oběti. Nedohrají se nejvyšší soutěže ve Švédsku, kde se dnes rozhodlo o předčasném ukončení sezony 2019/2020. Mistry se staly celky Falunu a IKSU, které držely primát v základní části. Současně se úředně rozhodlo o sestupu posledních týmů.

Nejvyšší mužská soutěž uzavřela základní část a dál se hrát nebude. Šampionem se tak stal Falun, na druhém místě končí Storvreta a bronz patří Pixbu. V ženách bylo odehráno 24 ze 26 zápasů základní části, mistryněmi se opět po roce staly hráčky IKSU, druhé končí Pixbo s Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou a třetí KAIS Mora. Paradoxně se tak dost možná 20. března 2020 od stolu uzavřela kariéra fenomenální florbalistky Anny Wijk.

Rozhodlo se také o řízeném sestupu. Tabulky ve třech nejvyšších mužských soutěžích a dvou nejvyšších ženských soutěžích byly prohlášeny za konečné a týmy, které se nacházejí na sestupových příčkách, tak sestupují o soutěž níže a budou nahrazeny vítěznými týmu z postupových

Nejvyšší mužskou soutěž tak opustí Warberg s Visby, mezi ženami končí ve švédské superlize celky Dalenu a Skoghalls.

Šéfka Švédské florbalové federace Märit Bergendahl vyjádřila pochopení, nicméně jiná možnost prý nebyla. „Rozumím tomu, že některé asociace mohou být zklamány z toho, že ztratily možnost kvalifikovat se skrze klasickou sérii play off, nicméně aktuální situace s rozšířením koronaviru ve Švédsku, by nám prostě neumožnila odehrát potřebné množství zápasů. Je ale podstatné, že vítězové sérií postupují,“ uvedla.

Švédsko aktuálně hlásí 1 446 nakažených koronavirem, z toho 11 osob nákaze podlehlo. Na začátku května se zde má odehrát světový šampionát juniorek, o jeho konání by se mělo rozhodnout 23. března.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*