AXA Arena ve Winterthuru pojme 1940 diváků. Foto: HC Rychenberg AXA Arena ve Winterthuru pojme 1940 diváků. Foto: HC Rychenberg
23. 4. 2020 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Pohár mistrů 2021 se uskuteční ve Winterthuru

 



Švýcarští pořadatelé nadcházejícího ročníku Poháru mistrů oznámili, že se turnaj uskuteční ve Winterthuru. Akce se do Švýcarska vrátí po sedmi letech. Českou republiku budou reprezentovat vítězové základních částí. Mezi muži Mladá Boleslav, v ženské části pak Vítkovice.

AXA Arena, kde své domácí zápasy hraje v dresu HC Rychenberg český reprezentant Patrik Dóža, pojme 1940 diváků. Moderní hala byla otevřena teprve v roce 2018. Pohár mistrů by se měl uskutečnit ve dnech 9. a 10. ledna 2021.

„Jsme hrdí na to, že právě zde budeme moci přivítat osm nejlepších klubů. Společně s našimi fanoušky chceme Winterthur prezentovat jako město, které žije florbalem. Rádi bychom v jedné z nejhezčích arén ve Švýcarsku uspořádali skvělý turnaj,“ řekl pro oficiální web IFF Mario Kradolfer, manažer HC Rychenberg.

V mužské části doplní Mladou Boleslav švédský Falun, finští Classic a švýcarský Wiler. V ženské soutěži budou o triumf bojovat Vítkovice, švédské IKSU, finský Porvoon Salibandyseura a švýcarský celek Piranha Chur. Každý z týmů odehraje na turnaji dva zápasy, nejprve přijdou na řadu semifinálová klání, následovat budou boje o bronz a celkové vítězství.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*