Italský kanton Ticino přišel o svůj tým v nejvyšší ženské soutěži. Foto: ReproYouTube
5. 5. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

KRACH! Koronavirus vystavil definitivní stopku: švýcarskou ženskou nejvyšší soutěž opouští Mendrisiotto

 



Florbalový svět zná první tým, který i díky pandemii koronaviru musel ukončit svou činnost. Švýcarskou nejvyšší ženskou soutěž opouští tým SU Mendrisiotto, jehož delší dobu trvající finanční potíže nepomůže vyřešit spojení s celkem UHC Lugano.

Mendrisiottoitalského kantonu Ticino působilo v nejvyšší ženské soutěži, základní část minulého ročníku zakončilo na předposledním devátém místě se ziskem šesti bodů, stejně, jako poslední Frauenfeld, na osmý Zug, který postupil do play off, pak ztratilo devět bodů.

Už delší dobu jej ale trápily finanční potíže, proto jednal o postoupení licence organizaci UHC Lugano, o čemž rovněž na konci ledna informovalo Švýcarskou florbalovou federaci.

Ta dala týmu dva měsíce navíc a původní termín 28. února prodloužila až do konce dubna. Nyní je ale jasno: Mendrisiotto končí. „Ženská složka oddílu Sportiva Unihockey Mendrisiotto se na nás obrátila s tím, zda-li bychom nepřevzali její soutěžní licenci, o čemž jsme vedli seriózní debatu a vyvíjeli snahu, abychom převzali tento tým pod organizaci UHC Lugano,“ píše oddíl ve svém tiskovém prohlášení.

Nakonec ale k převzetí nedojde. „UHC Lugano se bohužel musí vyjádřit tak, že k převodu licence nakonec nedojde. „Nedostatek materiálního zabezpečení, aktuální situace ohledně pandemie koronaviru, nejasnosti ohledně soupisek, špatná komunikace ze strany federace, a nakonec také nedostatek zajištěných partnerů jsou důvodem, proč nakonec k převzetí nedojde,“ komentuje Lugano. „Vzdání se účasti se v průběhu měsíce dubna ukázalo jako administrativně nejlepší řešení,“ píše se v tiskovém prohlášení.

Nicméně, v kantonu Ticino by ženský florbal mohl pokračovat. „Bohužel se nám nepodařilo dosáhnout záchrany, společným cílem je zachování ženského florbalu v kantonu Ticino, přičemž okamžitě jsme začali podnikat příslušné kroky,“ končí UHC Lugano.

Faktem ale je, že ženská složka oddílu Sportiva Unihockey Mendrisiotto od 1. května neexistuje a jeho hráčky jsou bez angažmá.

Její místo v nejvyšší ženské soutěži by měl zaujmout celek FB Riders, za který v minulosti nastupovala například Martina Čapková, nicméně také Riders se zatím jasně nevyjádřili, zda-li do soutěže nastoupí.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*