Jan Daniš nosil v Ostravě kapitánskou pásku. Foto: FBC ČPP Ostrava Jan Daniš nosil v Ostravě kapitánskou pásku. Foto: FBC ČPP Ostrava
7. 5. 2020 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Ostravu opouští i kapitán Daniš, který míří do Švýcarska: Jsem rád, že projevil zájem klub z NLA

 



Ostravské FBC nedávno přišlo o reprezentanty Jiřího Bauera a Matyáše Šindlera. Teď odchází z kádru tradičního superligového celku další opora. Útočník Jan Daniš se rozhodl vrátit do Švýcarska a posílí Astru Sarnen. S klubem se dohodl na jednoleté spolupráci s možností dalšího prodloužení.

Florbal ale nebyl podle Daniše hlavním důvodem pro přesun. „Rozhodl jsem se odejít do Švýcarska hlavně kvůli životu všeobecně a práci. Až potom jsem řešil možnosti svého florbalového působení,“ přiznal 31letý forvard, který v základní části nasbíral ve žlutomodrém dresu 28 bodů (9+19).

Jak došlo k dohodě právě s Astrou? „Stalo se tak díky mému bývalému švédskému spoluhráči z Grünnemattu, který v Sarnenu působí. Zmínil se manažerovi o mém zájmu jít do Švýcarska a ten mě následně kontaktoval. Prakticky za 14 dní bylo vše domluveno. Jsem rád, že projevil zájem zrovna klub NLA. Smlouvu mám klasicky na jeden rok a je tam možnost následného prodloužení,“ popsal Daniš detaily dohody.

Astra obsadila v uplynulém ročníku švýcarské nejvyšší soutěže poslední příčku, a když by nedošlo k předčasnému ukončení sezony kvůli koronaviru, čekala by ji baráž o udržení. Daniše přesto lákají pěkné prostředí i podmínky. „Samozřejmě se moc těším. Místo, kde budu hrát a žít, je opravdu krásné pro život.“

Ostravané, které Daniš vedl jako kapitán, mají za sebou rozporuplnou sezonu. Sice se vyhnuli záchraně, na elitní osmičku ale jejich bodový zisk nestačil. „Sezona se mi nehodnotí zrovna lehce, určitě jde o týmový neúspěch. Špatně bylo opravdu dost aspektů a možná i to byl ten poslední impuls, po kterém jsem se definitivně rozhodl k odchodu do zahraničí. Vedení si musí zanalyzovat, co udělat, aby se to neopakovalo,“ dodal Daniš k uplynulému ročníku.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*