Josef Pluhař. Foto: Florbal Mladá Boleslav Josef Pluhař. Foto: Florbal Mladá Boleslav
7. 5. 2020 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pluhař se do Boleslavi nevrátí a zůstane ve Švýcarsku. Z druhé nejvyšší soutěže míří do Thunu

 



Původně měl útočník Josef Pluhař působit ve Švýcarsku pouze rok a v květnu 2020 měla vejít v platnost nová víceletá smlouva v Mladé Boleslavi. Jenže 26letý forvard si nakonec zahraniční angažmá protáhne. Ze druhé nejvyšší soutěžě navíc zamíří do NLA. O jeho služby projevil zájem UHC Thun, který se s Boleslaví dohodl na přestupu.

„Rok ve Švýcarsku mi ukázal, že bych chtěl v zemi zůstat déle a zároveň se mi naskytla možnost působit v nejvyšší soutěži. Děkuju Tomášovi Pacákovi za vstřícnost a ochotu tuto variantu řešit. Klukům v Bolce budu dál držet palce,“ vysvětlil situaci Pluhař, kterému vyšlo mladoboleslavské vedení v čele s generálním manažerem Pacákem vstříc.

„Pepovi se ve druhé nejvyšší soutěži dařilo, jeho tým aspiroval na postup. Během února mě Pepa požádal, zda by bylo reálné změnit naši dohodu, aby mohl ve Švýcarsku zůstat. Vzhledem k tomu, že on i jeho nový klub UHC Thun se k existujícím závazkům postavili přijatelným způsobem, mohli jsme i my Pepovi opět vyjít vstříc. Jeho švýcarské plány jsou dlouhodobější, proto jsme se domluvili na klasickém přestupu,“ popsal detaily vyjednávání Tomáš Pacák.

Pluhař se v Thunu pokusí navázat na další české hráče. V uplynulém ročníku se v dobrém světle předvedl v dresu UHC Jan Řehoř, který po sezoně ohlásil návrat do Boleslavi. Suverénně nejlepším střelcem týmu byl David Šimek, jehož v průběhu sezony postihlo zranění. Společně s Řehořem a Šimkem nastupoval za Thun také Jakub Mendrek. Celek z bernského kantonu se chystal na baráž o udržení, která se nakonec kvůli předčasnému ukončení sezony neuskutečnila.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*