Od loňska si musejí hráči zvykat na přísnější metr rozhodčích ohledně vhazování, teď budou v 1. lize testovány další novinky. Foto: David Hácha, Kanonýři Kladno Od loňska si musejí hráči zvykat na přísnější metr rozhodčích ohledně vhazování, teď budou v 1. lize testovány další novinky. Foto: David Hácha, Kanonýři Kladno
8. 5. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

V 1. lize se budou testovat další možné změny pravidel

 



V nadcházející sezoně budou v rámci 1. ligy testovány dvě změny pravidel. Konkrétně půjde o úpravu pravidla týkajícího se zahájení hry po odloženém vyloučení a možnosti hrát míček nohou.

V roce 2022 vydá Mezinárodní florbalová federace novou edici pravidel. Její součástí by mohly, v případě kladné zpětné vazby, být i dvě změny. Ta první se týká odloženého vyloučení. Nyní platí, že pokud tým, který se provinil, získá míček během výhody, automaticky pak následuje vhazování. Změna pravidla by naopak znamenala volný úder pro tým, který se neprovinil.

Druhou změnou, jež bude v příštím ročníku 1. ligy testována, je možnost vícenásobného kopnutí do míčku. V současném výkladu pravidel platí, že hráč smí do míčku úmyslně kopnout pouze jednou. Druhé úmyslné kopnutí je trestáno volným úderem pro soupeře. Aktéři prvoligových zápasů budou mít následně možnost vyhodnotit dopady těchto inovací.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*