Florbalistky IKSU stále nemají o své budoucnosti jasno. Foto: Per Wiklund
16. 5. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Budoucnost IKSU je stále nejistá, sázková kancelář nyní vyplatila vítězům 260 tisíc. Každá pomoc je důležitá, říká manažer

 



Budoucnost elitního švédského ženského týmu IKSU zůstává nejistá, nyní ale přišla alespoň malá pomoc od švédské sázkové kanceláře Svenska Spel. Ta totiž vítězům základní části v obou elitních soutěžích poslala šek na 100 00 švédských korun. Podle manažera týmu je každá pomoc důležitá.

Situace okolo elitního ženského týmu IKSU je stále nejasná. Stále se nic nezměnilo na faktu, že zastřešující organizace IKSU mu zastavila veškerou finanční podporu, podle zákulisních informací nyní vedení florbalistek zjišťuje, za jakých podmínek by jejich tým mohl pokračovat pod křídly jiné organizace.

Tak trochu se stále nabízí spojení s Dalenem, který rovněž v námi sledovaném tématu nejvyšší ženskou soutěž opustil a sídlí ve městě Umeå.

Nyní přišla nečekaná pomoc. Sázková kancelář Svenska Spel, jeden z hlavních sponzorů Švédské florbalové federace se oběma vítězům základních částí elitních soutěží, tedy IKSU a Falunu rozhodl vyplatit speciální bonus 100 000 švédských korun, v přepočtu zhruba 260 tisíc českých korun.

„Byla a stále je to nesmírně těžká situace, takže každá finanční pomoc, se kterou můžeme nakládat, je pro nás moc důležitá,“ řekl serveru innebandy.se manažer Jocke Sjöström. „Samozřejmě, je to rozhodnutí od stolu, ale cítíme určitou hrdost. Jsme vítězi základní části a v průběhu roku se ukazovalo, že máme nejlepší tým. Rozumím tomu, že jsme to nemohli potvrdit přímo na hřišti, ale za ocenění se nestydíme. Je v tom určitá pýcha a jak říkám, situace byla a je nesmírně těžká,“ uzavřel Jocke Sjöström.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*