John Lijelund je generálním sekretářem Mezinárodní florbalové federace. Foto: IFF John Lijelund je generálním sekretářem Mezinárodní florbalové federace. Foto: IFF
25. 5. 2020 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

IFF avizuje: Chceme hrát i s menším počtem účastníků, o MS mužů bude jasno do konce září

 



V neděli jsme přinesli přeložený rozhovor s generálním sekretářem Mezinárodní florbalové federace (IFF) Johnem Lijelundem, ve kterém hodnotil šance na uspořádání Mistrovství světa mužů 2020 a předeslal, že konkrétnější informace budou dostupné po víkendovém mítinku vedení federace. Tak se také stalo, o uskutečnění šampionátu by se mělo rozhodnout do konce září.

Současná situace ohledně pandemie nového viru COVID-19 masivně ovlivňuje život každého z nás, sportovní prostředí je jedním z nejvíce zasažených. O víkendu se konalo zasedání předsednictva Mezinárodní florbalové federace, ze kterého vzešla touha hrát. „Výkonný výbor zhodnotil situaci ohledně Mistrovství světa mužů 2020 a cítí, že je lepší obecně akce uspořádat, třeba i s menším počtem účastníků, než je úplně rušit. Hlavními důvody jsou u šampionátu juniorek „možnost hrát třeba jen jednou za život“, u šampionátu mužů pak případné finanční ztráty pro IFF a organizátory,“ tlumočil generální sekretář John Lijelund stanovisko.

Jsou dány také termíny, do kterých by se mělo rozhodnout. „Aktuálně pracujeme na tom, abychom o světovém šampionátu juniorek rozhodli v polovině června, u šampionátu mužů pak chceme mít jasno do konce září,“ informoval John Lijelund.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*