Liberecké FBC triumfovalo na Prague Challenge 2020. Foto: FbŠ Bohemians Liberecké FBC triumfovalo na Prague Challenge 2020. Foto: FbŠ Bohemians
24. 6. 2020 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Prague Challenge ovládl Liberec. Severočeši ve finále předčili Pardubice

 



Přípravný turnaj Prague Challenge má poprvé jiného vítěze než domácí Bohemians. Letošní ročník totiž ovládli florbalisté Liberce. Ti ve finále zdolali pardubické Sokoli 9:7. Domácí klokani vybojovali bronz. Až na páté příčce skončila Mladá Boleslav, která především testovala mladé hráče.

Boleslav nejprve ve skupině prohrála s Bohemkou a následně vydolovala jen remízu ze souboje s Libercem. V souboji o pátou příčku pak porazila Karlovy Vary. „Turnaj mi potvrdil, že pro mladší hráče je klíčové odehrát co nejvíc utkání proti mužským týmům. Herní prvky, o které nám šlo, se zápas od zápasu zlepšovaly. Tyto konfrontace musíme hledat dál,“ uvedl pro boleslavský web kouč Středočechů Petr Novotný.

Mladoboleslavští nasadili do víkendového turnaje řadu mladých nadějí, ze zkušenějších se zúčastnili například Filip Zakonov, Aleš Höffer nebo Jan Řehoř. „Myslím, že také pro ně to byla dobrá zkušenost, protože najednou přebrali jiné role v lajnách i v týmu jako celku. Samozřejmě na hřišti dodali sebevědomí klukům a co bylo nejdůležitější – dokázali zklidnit hru, protože ta byla kolikrát hodně divoká,“ dodal Novotný.

Řadu nových hráčů testovaly také ostatní celky turnaje. Bohemians poprvé nasadili do hry novou brankářskou posilu Radovana Michajloviče, který klokanům dopomohl k cenné výhře nad Boleslaví a za svá záda pustil pouze jeden gól. Zelenobílí nakonec porazili v souboji o třetí příčku Kladno vysoko 15:2 a obsadili bronzový stupínek.

Výsledkově úspěšný vstup do přípravy má za sebou Liberec, který si na turnaji připsal dvě výhry a jednu remízu a raduje se z trofeje. Rovněž Liberečtí předvedli svou gólmanskou posilu Daniela Mücka. Velice produktivní útok na turnaji předvedly Pardubice, které za tři duely nasázely soupeřům 35 branek.

Vítězové Prague Challenge 2020. Foto: FbŠ Bohemians

Vítězové Prague Challenge 2020. Foto: FbŠ Bohemians

Výsledky Prague Challenge 2020:

Skupina A:

FbŠ Bohemians – FBC Liberec 8:9
Florbal Mladá Boleslav – FbŠ Bohemians 1:4
FBC Liberec – Florbal Mladá Boleslav 4:4

Skupina B:

Kanonýři Kladno – Sokoli Pardubice 5:17
FB Hurrican Karlovy Vary – Sokoli Pardubice 5:11
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary 3:2

O 5. místo:

Florbal Mladá Boleslav – FB Hurrican Karlovy Vary 11:4

O 3. místo:

FbŠ Bohemians – Kanonýři Kladno 15:2

Finále:

FBC Liberec – Sokoli Pardubice 9:7


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*