Bývalý FC Bučis team se bude po změně identity jmenovat Butchis. Foto: Butchis Bývalý FC Bučis team se bude po změně identity jmenovat Butchis. Foto: Butchis
27. 6. 2020 Nižší soutěže (1) KOMENTÁŘŮ

Pražský celek z národní ligy mění identitu! Nově ponese název BUTCHIS

 



V uplynulých dnech byla oficiálně oznámena významná změna u jednoho z týmů národní ligy FC Bučis team. V příští sezoně se klub představí už pod novým názvem BUTCHIS. Změna souvisí s uzavřením první éry klubu, během které se jeho zakladateli Romanu Bučkovi podařilo vybudovat nepřehlédnutelného člena české florbalové scény.

Klub FC Bučis team hlásí před zahájením letní přípravy velkou změnu. Po čtrnácti letech dobrodružné cesty vedoucí z nejnižších soutěží až po nejvyšší příčky blízko české florbalové elity se klub mění na kmen bojovníků BUTCHIS.

„Povyrostli jsme nejen po sportovní stránce. Nikdy to nebyl jen můj klub, ale dosud to jednoznačné spojení s mým jménem dávalo smysl. Dnes to vnímám jinak. Butchis na FC Bučis samozřejmě jednoznačně odkazuje, ale zároveň nám otevírá i další významy, které jsou v rozvoji našeho příběhu důležité,“ vysvětluje změnu zakladatel klubu Roman Buček.

Klub povýšen na kmen bojovníků

Bučis nikdy nebyl typickým sportovním klubem, který vzniká v rámci existující organizace nebo struktury. Na počátku byla vize zkušeného hráče, který vnímal nedostatky tehdejšího klubového života. Jeho představa vycházela z hodnot, které souvisí spíš s mezilidskými vztahy, emocemi, skutečnými příběhy reálných lidí.

„Od klasických sportovních klubů se lišíme téměř ve všem,“ uvádí Roman Buček. Tak vznikl v roce 2006 nový klub FC Bučis team, který měl před sebou průkopnickou, ale i nečekaně strmou, cestu vzhůru.

Do nové sezony už vyběhnou hráči v nových černo-červených dresech BUTCHIS s motivy, které odkazují k jejich vášni pro florbal a vzájemnému přátelství, jež dělá ze sportovního klubu kmen bojovníků, indiánů pomalovaných válečnými barvami.

O týmu BUTCHIS

Klub založil v roce 2006 někdejší úspěšný hráč Roman Buček. Počátečních šest týmů stoupalo pod vedením Romana Bučka do kvalitnějších soutěží. V roce 2009 byl založen dospělý mužský tým složený z rodičů svěřenců. Tento celek doplněn Bučisem a jeho kamarády z florbalového prostředí začal slavit úspěchy.

Zlom nastal v době, kdy úspěšný klub mládeže došel do mužské kategorie. Kromě jediného roku tým postupoval každý rok do vyšších soutěží. Ve zkrácené sezoně 2019/2020 přišel o možnost vybojovat celkové vítězství. Své oprávněné ambice tak potvrdil pouze v neoficiálním turnaji semifinalistů sezony, které ovládl.


Autor: tisková zpráva klubu



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*