Karel Šantora mění působiště a vrací se zpět do superligy. Karel Šantora mění působiště a vrací se zpět do superligy.
30. 6. 2020 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Druhá posila pro Vinohrady, tentokrát do brankoviště. Z Chomutova přichází Karel Šantora

 



Vinohrady získaly pro nadcházející superligový ročník svou druhou posilu. Po útočníkovi Michalu Strachotovi rozšíří kádr Sokola brankář Karel Šantora, který přichází z prvoligového Chomutova. Současní trenéři SKV Michal Kotlas a David Bouša ho znají ze společného působení na Chodově.

Šantora by měl pomoci vyřešit situaci, která nastane po očekávaném odchodu jedničky Rasti Mazáka. „Po konci uplynulé sezony nám Rasťo oznámil, že s největší pravděpodobností bude jeho životní cesta směřovat za prací do zahraničí. Nemohli jsme si dovolit čekat, jestli to náhodou nedopadne, a začali jsme hledat náhradu,“ osvětlil situaci kouč Vinohrad Michal Kotlas.

„S Karlem se známe z jeho působení na Chodově a věříme, že může být tou správnou volbou. Nejprve jsme se domluvili s Karlem a poté začala jednání mezi kluby. V počátku se spekulovalo o hostování, ale nakonec jsme se dohodli na přestupu,“ přidal Kotlas podrobnosti k transferu.

24letý brankář začínal s florbalem v Chomutově. Od podzimu 2014 pak začal nastupovat na Chodově, nejprve formou střídavého startu, posléze na Jižní Město definitivně přestoupil. Uplynulou sezonu strávil v 1. lize a Chomutovu dopomohl k páté příčce po základní části, přičemž nasbíral v dlouhodobé soutěži 13 startů, 780 minut a 8 vítězství.

„Po sezonách v Chodově, kde jsem kryl záda Barimu (Janu Barákovi), jsem absolvoval velkou porci zápasů. V Chomutově panoval skvělý týmový duch a byli tam super diváci, kteří nás hnali dopředu. Na play off jsme si věřili, škoda pauzy způsobené koronavirem. Pokud se v Chomutově bude plnit to, co se před sezonou řeklo, věřím, že superliga je v delším časovém horizontu reálná a držím Chomutovu palce! Dále obdivuji každého, kdo tuto cestovatelskou ligu kdekoliv hraje,“ vrátil se ke svému prvoligovému angažmá mladý gólman.

Co hlavně Šantoru vedlo ke změně působiště? „Rozhodující vliv měli právě trenéři David s Makem, se kterými se znám z Chodova a vím, že co řeknou, to platí. V kontaktu jsem byl také s Michalem Strachotou a Milanem Bínou, kteří mě zlákali. Roli hrálo rovněž to, že to mám kousek od VŠE, kde studuji, a od bydlení v Praze,“ okomentoval přestup 24letý brankář.

„Chtěl bych, abychom uhráli solidní výsledky během základní části a vyhnuli se play down. Věřím v postup do play off a věřím, že potrápíme toho, kdo si nás vybere,“ vyjmenoval Šantora cíle, které si společně s týmem klade. A jaké plány s ním mají samotní trenéři? „Vše bude záležet na Karlovi a jeho výkonnosti. Pochopitelně jsme ho ale nepřiváděli na pozici trojky,“ dodal Kotlas.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    Trenéři Bouša s Kotlasem jsou pro SKV jackpot. SKV posilovalo pořádně jen v době J. Pazdery, a tím kádrem s pouze malými změnami hráli doteď… Na příchodu Šantory a hlavně Strachoty mají trenéři jistě lví podíl pro SKV jediná šance, jak zase po dlouhé době posílit.

Napsat komentář

*