Anet Jarolímová. Foto: Florbal ChodovAnet Jarolímová. Foto: Florbal Chodov Anet Jarolímová. Foto: Florbal Chodov
3. 7. 2020 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Chodovský restart. Končí 12 hráček včetně Jarolímové, klub vsadí na juniorky. O nový Chodov nemám obavy, říká Procházka

 



Velkou generační obměnou prochází kádr florbalistek Chodova. Už dříve byly známé odchody výrazných osobností tohoto týmu, v tiskové zpávě oddílu najdeme celkem dvanáct odchodů, včetně Anet Jarolímové, Markéty Svačinové nebo Jany Vávrové. V kolonce příchodů figurují talentované juniorky a Chodov rovněž jedná s posilami na úrovni 1. ligy.

Trojice Martina Řepková, Nela Jiráková a Magdalena Plášková zamířila do Švýcarska, zpět do Jičína pak Gabriela Žůrková. Už během play off oznámila konec Gabriela Tožičková, nyní je jasno o dalších odchodech.

Kariéru podruhé ukončila Anet Jarolímová, sestry Kellovské se budou věnovat studiu, respektive Kristýna bude zřejmě pokračovat v Bohemians. Na Chodově nebude pokračovat ani Markéta Svačinová s Johanou Vrbovou, konec kariéry pak ohlásila také kapitánka Jana Vávrová. Na další spolupráci se nedomluvila Eva Preisslerová.

Celkem bude tedy v šatně dvanáct volných míst, které zaplní především talentované mládí. Jména jako Lechnerová, Keprtová nebo Škorpová přichází z juniorek, ze dnešního startu pak Adéla Polívková s Natálií Balkovou, dalších pět hráček by pak mělo posílit Chodov z nižších soutěží.

Lukáše Procházku tak čeká práce s téměř kompletně obměněným týmem. „Klíčové ztráty přišly poměrně rychle a nečekaně, ale myslím, že jsme se celkem rychle postavili zase na nohy. Samozřejmě ta práce je úplně jiná, ale zatím je to skvělé a cítím, že nás to všechny baví. I když je jasné, že hráčky jako je Žůra, Nela, Řepa, Majda, Anet, Gejby a další nenahradíte, to je v českých podmínkách nemožné. Vsadili jsme proto na mládí – budeme hrát ligu s prakticky juniorským týmem, bude to prostě jiný Chodov, než na který jsme byli poslední roky zvyklí,“ uvedl v tiskové zprávě.

Podle sportovního manažera Ondřeje Neumanna týmu může prospět „přepuštění chorobných ambic úspěchu.“  „Ještě asi mnohokrát ve spojení s naším ženským kádrem použiji slovo restart. Samozřejmě zkušenosti a okamžitou kvalitu, kterou ztrácíme v podobě letošních odchodů, nelze nahradit skokově, zvláště pak na české ženské/dívčí florbalové scéně. Ale z hlediska potenciálu a nastavení jsem přesvědčen, že tvoříme kádr perspektivní a hladový po rozvoji, růstu a z toho plynoucím zlepšování. Dá se tedy říct, že zcela přirozeně a automaticky přepustíme chorobné ambice okamžitého úspěchu, které nás často limitovaly, někomu jinému. Předpokládám, že při rozložení sil se nám ambice zeměpisné přesunou do Ostravy, či tady v Praze zřejmě nově směrem na Řepy, kde bude hrát Tatran. My rozhodně nerezignujeme na kvalitní práce a snahu o kvalitní hru a výkony, ale samotný výsledek bude rezultátem toho, jak tvrdě budeme pracovat,“ řekl Neumann.

Hlavní trenér Procházka se ale o budoucnost Chodova nebojí. „Ambice nemohou být takové, jako tomu bylo dříve, ale věřím, že pokud budou holky pracovat tak, jak pracují teď v přípravě, tak vyrostou českému florbalu další výrazné osobnosti. Holkám, které odcházejí, bych chtěl za sebe poděkovat, myslím, že ty poslední roky byly pro Chodov velmi úspěšné, doufám, že jim zahraniční angažmá přinese to, co si od něj slibují. A o nový Chodov nemám obavy, chce to jen trochu trpělivosti,“ prohlásil.

Aktuální kádr žen Chodova v letní přípravě:

Ranochová, Hana (G)
Christiánová, Jana (G)
Balková, Natálie
Belicová, Kristina
Frantíková, Daniela
Hanzlíková, Tereza
Havlíčková, Mária
Hýsková, Adriana
Chaloupková, Hana
Jůzová, Adéla
Keprtová, Vanessa Rebecca
Lechnerová, Kristýna
Polívková, Adéla
Suchá, Karolína
Škorpová, Monika
Poláková, Eliška
Štolbová, Vendula
Křečková, Veronika
Suchanová, Patrície
Vachovcová, Ivana


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*