Michal Prokeš se stane asistentem Milana Fridricha. Foto: Reprofoto Seznam Zprávy Michal Prokeš se stane asistentem Milana Fridricha. Foto: Reprofoto Seznam Zprávy
15. 7. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Fridrich má v Tatranu nového asistenta, na superligovou lavičku míří Michal Prokeš

 



Zajímavou změnu na superligové lavičce ohlásil střešovický Tatran. Dosavadního asistenta a generálního manažera oddílu Jakuba Menharta totiž v roli nejbližšího kolegy Milana Fridricha střídá sportovní manažer oddílu Michal Prokeš. Ten přišel do florbalového dění z fotbalu a velmi rychle tak dostane příležitost poznat elitní florbal opravdu zblízka.

Přesun je to zajímavý, Prokeš je s Tatranem spojen teprve od října minulého roku. „Bydlíme s rodinou na Praze 6, jsem tu doma a není mi jedno jak se bude vyvíjet sport a vzdělávání v místě, kde nám vyrůstají děti a budou vyrůstat i děti našich dětí. Zajímá mě sport a především hry, zajímá mě systémová práce a tvorba týmu. A obzvláště mě zajímá práce v prostředí, kde je na prvním místě sport a ne politikaření. Je velkou výzvou podílet se na koncepci v oblasti, kde nelze pracovat s motivací budoucí obživy a bohatství pro hráče. Už při práci pro Fotbalovou asociaci jsem pochopil že motivace nemůže byt vnější, tedy hmotná a že chceme-li mít kvalitu, je třeba vše vnímat v souvislostech,“ uvedl tehdy na klubovém webu.

Hlavní trenér Milan Fridrich vidí ve spolupráci s Prokešem pozitiva. „Moje očekávání od této spolupráce jsou velké a tím pádem se těším. Hlavní důvod mého setrvání byl právě tento nový impuls a hlavně záruka, že budeme moct pracovat co nejvíce, dle našich představ. Tím je myšleno, že naše spolupráce bude blíže profesionálnímu přístupu, který je nám blízký a díky této systémové práci ve spojení s týmem, který zůstává pohromadě, čekáme výraznější herní posun. Máme společné myšlení, přístup, ale forma je u nás dosti rozdílná, což je dobře jak pro týmovou dynamiku, tak pro nás samotné. Hodně se těším na přenášení prvků z jiných sportů (nejen fotbalu), kde má Michal nespočet zkušeností, do naší florbalové praxe,“ řekl v tiskové zprávě.

Samotný Prokeš pak má vizi komplexních hráčů. „Naším cílem je komplexní příprava hráče. Florbal je velmi náročný z hlediska zdraví a kondice, má-li být hra atraktivní. Časté změny směru na tvrdém povrchu jsou velký nápor na klouby a zranění jsou na denním pořádku. Na rozdíl od jiných sportů, kde často trpí svaly, jsou tady největší riziko klouby a kotníky. K tomu je třeba upravit tréninkový proces a velkou pozornost věnovat prevenci a správnému nastavení pohybu. Také pracujeme na větší tvořivosti hráčů, aby se celá hra netočila jen kolem útočných a obraných schémat. Chceme hráče zdravé, silné ale především chytré, akční a takové kteří dobře předvídají a rozumí hře,“ uvedl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*