Florbalistky Ostravy slaví cennou výhru nad Ivanti Tigers. Foto: FBC Ostrava
18. 7. 2020 Ženský florbal (3) KOMENTÁŘŮ

Ženská složka FBC Ostrava je v preventivní karanténě, jedna hráčka měla pozitivní test. Příznaky nemá

 



Ženská složka FBC Ostrava je prvním českým veřejně známým florbalovým oddílem, který je díky pandemii viru COVID-19 v karanténě. V rodině jedné z hráček se totoiž objevila nákaza koronavirem, sama hráčka byla následně testována jako pozitivní. Příznaky nemoci ale nepociťuje.

Včera se v Moravskoslezském kraji obnovila striktní opatření, FBC Ostrava dnes dalo ve známost, že jeho ženská složka je v preventivní karanténě. „V rodině hráčky FBC se objevil pozitivní test a následně byla také ona sama testována pozitivně. Dle aktuálních informací nikdo neprojevuje žádné příznaky či projevy onemocnění,“ píše FBC v tiskovém prohlášení.

Hráčky tak čeká 14 dní v karanténě. „Po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí vstupila část ženské složky, která přišla do přímého kontaktu, od pátečního večera do preventivní domácí karantény na 14 dní, během nichž bude protestována,“ říká tiskové prohlášení

FBC také preventivně zavřelo domácí halu ČPP Arénu, v prohlášení se ale k viru staví realisticky. „O případných novinkách vás budeme obratem informovat. Bylo velmi pravděpodobné, že podobná situace s ohledem na stav v regionu dříve nebo později nastane. Je to pro nás nová zkušenost, ale realististicky tady virus s námi nejspíš ještě nějaký čas pobude, takže se s těmito situacemi musíme naučit žít a pracovat v běžném sportovním i mimosportovním životě,“ uzavírá ostravský oddíl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*