Lenka Lenčéšová v utkání proti Švédsku. Foto: Flickr IFF
30. 7. 2020 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Další zahraniční posila pro Vítkovice. Získaly slovenskou reprezentantku Lenčéšovou

 



Florbalistky Vítkovic ohlásily další zahraniční posilu. Po návratu Alžbety Ďuríkové s Michaelou Šponiarovou a příchodu švédské útočnice Liny Hägg zamířily opět na Slovensko a vybraly si mladou obránkyni Pruského Lenku Lenčéšovou.

Mezi maličkou slovenskou vesnicí Pruským a Vítkovicemi se v poslední době přestupuje velmi čile. Začalo to Michaelou Šponiarovou, kterou následovala její mladší sestra Zuzana, další na řadě byla Jana Trošková a naposledy přišla také Andrea Šidlová. Po stejné trase se nyní do Vítkovic přesune devatnáctiletá obránkyně Lenka Lenčéšová.

Slovenka má zkušenosti z obou ženských světových šampionátů, v roce 2018 reprezentovala za slovenské juniorky, loni v prosinci pak ve Švýcarsku zažila premiérové ženské mistrovství. Nastoupila také proti Česku, kde míří její další florbalové kroky. „„Navazujeme na tradici, kdy se snažíme do týmu zapojovat talentované hráčky ze Slovenska a postupně je uvést do velkého florbalu. Věříme, že také Lenka naváže na své předchůdkyně,“ uvedl v tiskové zprávě prezident oddílu a předseda správní rady Vítkovic Tomáš Krásný.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • chodovsky patriot napsal:

    Další ukázka toho, jakou mají Vítkovice skvělou mládež…

    • TDI napsal:

      VIDELI JSTE SESTAVU REALU VE FINALE LIGY MISTRU V ROCE 2018? KOLIK TAM BYLO ODCHOVANCU? ALE URCITE SE SHODNEME ZE REAL MA SKVELOU MLADEZ, ZE. KVALITNI TYMY STAVI TYM Z TECH NEJLEPSICH DOSTUPNYCH A NERESI JESTLI JSOU TO ODCHOVANCI NEBO POSILY ODJINUD.

  • Fan 2 napsal:

    Vítkovice jdou svoji cestou a v posledních pěti sezónách extraligy jsou jasně nejúspěšnějším týmem. Při tom se složení týmu každoročně dost mění, takže gratulace trenérovi.

Napsat komentář

*