Florbalistky IKSU porazily Vítkovice a vyhrály Champions Cup. Foto: Flickr IFF
19. 8. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Proměna dokonána: hráčky IKSU míří pod hlavičku Thorenguppenu, včetně největších hvězd

 



Poté, co Team Thorengruppen vyhrál právní rozepři o pozici prvního týmu, který by případně nahradil IKSU v nejvyšší ženské švédské soutěži, bralo se to za hotovou věc, nyní je oficiálně jasno: prakticky kompletní kádr IKSU bude pokračovat pod hlavičkou Thorengruppenu.

IKSU se tak podle očekávání prakticky plynule změní na Team Thorengruppen. „Našim hlavním cílem bylo mít postavený tým z hráček Teamu Thorengruppen, IKSU a sehnat pár nových akvizic tak, abychom měli tým, ve kterém by bylo nějakých 25 hráček,“ řekl innebandymagazinet.se Jöcke Sjöström, nový sportovní ředitel Thorengruppenu, předtím působící rovněž v IKSU.

Ze současného kádru zatím není podepsána pouze Emelie Engstöm a Polka Malgorzata Kulczycka. „Ta je doma v Polsku, pobavíme se, až přiletí. Hrát už ale nebude, je to o tom, najít ji nějakou roli v organizaci,“ potvrdil večer Sjöström.

Naopak pokračovat by měla dvojčata Veera a Oona Kauppi, které zvažovaly návrat do Finska. „Společně s Emelie Wibron by měly tvořit páteř týmu. Měli jsme obavy, protože víme, že byly osloveny týmy napříč Švédskem a zvažovaly nabídky ze zahraničí, ale vedli jsme dialog a vyjádřily se tak, že chtějí zůstat,“ říká Sjöström.

Největší posilou by mohla být autorka poslední zlaté švédské branky z mistrovství světa žen Johanna Hultgren, ale také u ní je zatím nejasné, kde a jestli bude v kariéře pokračovat.

Každopádně je jasné, že ačkoliv bude Thorengruppen faktickým nástupcem IKSU, nepřevezme jeho právo startu na Champions Cupu 2021. Ve Švýcarsku bude startovat Pixbo s Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou v kádru.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*