René Slezák (nejvíce vpravo) během utkání s Jaroměří. Foto: Hattrick Brno
20. 8. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Slovenský superligový import: Dvě nadané posily hlásí Hattrick, jednu také Sparta

 



Hned tři mladí a talentovaní Slováci zamířili v předchozích dnech do české Superligy. Dvě posily získal brněnský Hattrick, a to v podobě Reného Slezáka se Šimonem Leškem, Leškův jmenovec Masár pak zamířil do Sparty Praha.

Hned dvě posily oznámil v minulých hodinách brněnský Hattrick. René Slezák soutěži v dresu bratislavského Lida dominoval, jeho přesun do lepší soutěže byl tak jen otázkou času a volba padla na Hattrick. „Říkal jsem si, že toto je asi poslední možnost zahrát si nějakou lepší soutěž. Byla by hloupost, abych to nezkusil a následně litoval,“ řekl na klubovém webu po pohárovém utkání s Jaroměří.

Slezák je mimochodem ve svých pětadvaceti letech mistrem světa v hokejbale ve věkové kategorii do dvaceti let.

Ukázal v něm také svůj potenciál, konto soupeře zatížil dvěma přesnými zásahy. „„Rozdíl na hřišti je tak o dva levely vyšší. Všechno je rychlejší, přesnější, tvrdší a hraje se s větším nasazením. Když si člověk myslí, že už je na to připravený, zjistí, že není a potom se cítí jako elévák,“ hodnotil.

O den později prozradil Hattrick další slovenskou posilu, kterou se stal Šimon Leško z Prešova. O dva roky mladší Prešovan už v minulosti v Česku působil, v barvách konkurenčních Bulldogs. „Je to útočník s výborným citem pro řešení situací, umí zakončit i připravit situaci a je velmi dobrý v rychlém přechodu,“ popsal na klubovém webu trenér Marek Fiala.

Posledním mladým Slovákem, který míří do Superligy, je Šimon Masár, po kterém sáhla Sparta. „V Trenčíně jsem úspěšně dokončil gymnázium a byl jsem rozhodnutý jít studovat na vysokou školu. S výběrem, kde studovat a hrát, mi ve velkém pomohl také bývalý trenér Pavel Polakovič, za což mu patří můj dík. Od mala jsem Sparťanem a jsem nesmírně rád, že jsem dostal šanci, které se chci pořádně chopit,“ řekl pro web slovenského svazu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*