Malwina Zagórska je novou posilou žen Ostravy. Foto: FBC Ostrava
28. 8. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

První Polka pro ženy FBC: Do české extraligy jde reprezentantka Malwina Zagórska

 



Ženy FBC Ostrava budou mít ve svém kádru poprvé v historii hráčku z Polska. Z tamního elitního klubu Osnowa Gdaňsk přichází Malwina Zagórska, která za FBC již odehrála letní přípravný turnaj. Čerstvě dvaadvacetiletou útočnici si fanoušci mohou vybavit také ze světového šampionátu, kde ve čtvrtfinále dala první branku Polska proti Češkám.

Čerstvě dvaadvacetiletá Zagórska míří na své první zahraniční angažmá. „Pro Ostravu jsem se rozhodla, protože klub má dobrou pověst a funguje profesionálně ve všech aspektech a je pro mě důležité, abych se mohla dále rozvíjet,“ uvedla na klubovém webu.

Ve své kariéře se zúčastnila mistrovství světa žen, nyní přichází do české nejvyšší soutěže. „Ostrava se pro mě stala symbolem zahájení nové fáze mého života. Jsem ráda, že jsem angažmá v Gdaňsku zakončila jako trenérka vítězstvím na Ostrava Cupu s týmem mladších žákyň Gdaňsku. Ženský tým FBC mě uvítal vřele, všichni jsou tady milí a vůbec se nevnímám, že holky znám teprve krátce,“ řekla na adresu nových spoluhráček.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*