České reprezentantky slaví výhru nad Slovenskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal České reprezentantky slaví výhru nad Slovenskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
4. 9. 2020 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Po horším vstupu očekávaný průběh. Češky porazily Slovenky 13:1

 



První ze čtyř přátelských utkání mezi Českou republikou a Slovenskem zná svůj výsledek. O premiéru se v pražské UNYP Aréně postraly reprezentace žen a utkání mělo zajímavý průběh, ačkoliv očekávaný výsledek. Po horším vstupu do utkání se Češky dostaly do sedla zápasu a zvítězily poměrně pohodlně 13:1.  

Slovenky předvedly nebojácný vstup do utkání a snažily se Češkám co nejvíce vzdorovat, což s sebou neslo určité ovoce. Už ve druhé minutě se po uvolnění u mantinelu prosadila Cupráková a poslala Slovenky do vedení.

Češkám nějakou dobu trvalo, než se dostaly naplno do utkání, svou zásluhou na tom kromě dobře pracujícího slovenského obranného bloku měla také mladá brankářka Mažáryová, která dokázala zneškodnit několik příležitostí.

V závěru první třetiny se ale již Češky dostaly ke slovu a díky brankám Martinákové, Suché a Hanzlíkové převrátily skóre na svou stranu. Vstup do druhé třetiny byl navíc z české strany rovněž gólový, když se poměrně snadno prosadila Mlejnková.

Slovenky poté předvedly poslední pasáž, ve které se Češkám dokázaly vyrovnat, od poloviny zápasu ale bylo zřejmé, že na český tým nestačí. Češky totiž získaly převahu, jistotu na hokejkách a dokázaly ji vyjádřit také gólově: během druhé poloviny druhé třetiny čtyřikrát skórovaly a určily skóre po 40 minutách na 8:1.

Třetí třetina se odehrála prakticky za konstantního tlaku českých florbalistek, ačkoliv to v její první polovině nevedlo k brankám. Těch se diváci v UNYP Aréně dočkali až v 51. minutě, kdy se z dorážky prosadila Havlíčková, o minutu později přidala další zásah Hanzlíková.

Jedenáctý gól přišel o tři minuty později z hole Řezáčové, vzápětí se prosadila také Kubečková. Poslední zásah z české strany to ale nebyl, v 57. minutě totiž využila přesilovou hru Vendula Bránková.

Češky tak v prvním přátelském utkání porazily Slovenky 13:1.

Česko – Slovensko 13:1 (3:1, 5:0, 5:0)

Branky: 17. Martináková (Havlíčková), 18. Suchá (Hanzlíková), 20. Hanzlíková, 23. Mlejnková (Řezáčová), 30. Suchá (Řezáčová), 32. Krupnová (Ratajová), 34. Mlejnková (Kotzurová), 35. Paloncyová (Martináková), 51. Havlíčková (Řepková), 52. Hanzlíková (Koníčková), 55. Řezáčová (Kotzurová), 55. Koníčková, 57. Beránková (Jiráková) – 2. Adamcová (Robová). Rozhodčí: Cibík, Tomáš (Slovensko). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 271.

Česko: Příleská – Beránková, Jiráková, Havlíčková, Lechnerová, Koníčková, Šupáková, Paloncyová – Ratajová, Kubečková, Krupnová – Plášková, Martináková, Řepková – Hanzlíková, Suchá, Mlejnková – Řezáčová a Kotzruová. Hlavní trenér: Sascha Rhyner.

Slovensko: Mažáryová – M. Šponiarová, Lenčéšová, Ďuríková, Klapitová, Robová, Žikavská – Ferenčíková, Belicová, Pudišová – K. Hudáková, Brodnárová, Pintérová – Cupráková, K. Grossová, Kvasková – Rennerová. Hlavní trenér: Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*