Florbalistky Panthers vypadly ve 2. kole Poháru Českého florbalu. Foto: FBC Ostrava
17. 9. 2020 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Překvapení v Poháru: Prague Tigers porazily extraligové Panthers

 



Velké překvapení se událo ve druhém kole Poháru Českého florbalu v kategorii žen. Extraligový tým Panthers Praha totiž nestačil na prvoligové hráčky Prague Tigers, kterým podlehl 2:3. Po Bulldogs Brno je tak Panthers druhým extraligovým týmem, který soutěž opustil, ovšem prvním díky výsledku zápasu.  

V základních skupinách prvního kola ženské kategorie Poháru Českého florbalu se rovněž událo jedno překvapení, když Židenice nestačily na Aligators rovněž poměrem 2:3. Postoupily tak ze druhého místa, Panthers Praha, Mladá Boleslav a Olomouc své skupiny vyhrály. Cesta pohárem pak ani nezačala pro ženy Bulldogs, které byly v karanténě. Jičín se pak do pohárové soutěže nepřihlásil.

Mladá Boleslav v mezičase již stihla postoupit do 3. kola, po výhře 4:2 nad BLACK ANGELS, florbalistky Bohemians, za které debutovala v ostrém zápase brankářka Pavla Lišková, která nakonec zvolila zelenobílý tým před Tatranem, za který již odehrála Czech Open, porazily Chomutov 10:1 a rovněž jsou ve 3. kole.

Navzdory papírovým předpokladům se ale utkají s Prague Tigers. Na prvoligové poměry zkušený tým totiž dokázal skolit Panthers. Už v osmé minutě se prosadila Zimina, v patnácté pak Dvořáková.

Hráčkám Panthers se sice povedlo ve 29. minutě vyrovnat, ale v poslední minutě druhé třetiny se z trestného střílení prosadila Červená a dala výsledku konečnou podobu.

Pavel Skazko přiznal, že zápas zdaleka nenaplnil jeho očekávání. „Dneska hodně ale opravdu hodně za tím, co bychom měli v zápase předvést. Gratulujme soupeři, který na rozdíl od nás dřel od začátku do konce,“ uvedl.

To jeho protějšek Vít Gattnar své svěřenkyně chválil. „Holky dnes ukázaly, že naše práce se začíná vyplácet. Takový zápas potřebovaly. Těšíme se na dalšího soupeře. Stále jsme na začátku cesty a platí mé oblíbené: Budeme ještě lepší!“ prohlásil nebojácně.

Zbylých pět extraligových týmů jejich premiéra v letošní pohárové soutěži teprve čeká: Vítkovice změří síly s Hranicemi na Moravě, Chodov vyzve Kobylisy, Ostrava zamíří do Znojma, Tatran se utká s Novým Strašecím a Start98 bude cestovat do Českých Budějovic.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*