Kateřina Vachudová, nová posila Tatranu Střešovice. Foto: Tatran Střešovice
17. 9. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Na takový vstup jen tak nezapomenu, září tříbodová debutantka Vachudová z Tatranu

 



Sedmnáctiletá juniorská reprezentantka Kateřina Vachudová prožila velký vstup do extraligové soutěže. V utkání proti Jičínu zapsala hráčka, která do Tatranu Střešovice přišla ze Startu98, tři body a fakticky se tak podílela na všech brankách, které její tým vstřelil. V rozhovoru pro Florbal.cz přiznala, že na takový debut jen tak nezapomene.

Možnost debutu dostala hned v prvním extraligovém sezony proti Jičínu. „Jsem ráda, že jsem dostala hned příležitost si v tomto v prvním zápase sezóny zahrát. Na nedělní zápas jsem se hodně těšila, ale zároveň jsem byla trochu nervózní. Nakonec to byl premiérový vstup do Extraligy, na který jen tak nezapomenu,“ přiznala florbalistka, která vstřelila první a třetí gól svého týmu, na čtvrtý pak Denise Billé přihrála.

Pokud tedy vezmeme v potaz, že druhá branka byla vlastní z hole Adély Dlouhé, podílela se tak fakticky na všech gólech svého týmu.

To vše v Tatranu, kam přišla ze Startu98. „Hlavní motivací je se stále více a více zlepšovat, což mi Tatran nyní umožnuje. Také Tatran nabízí skvělý kolektiv, v kterém se cítím dobře. Z těchto důvodů jsem tuto nabídku s radostí přijala,“ popisuje svůj přístup.

Velké slovo měla také hlavní trenérka žen Michaela Marešová. „To byl právě jeden z dalších důvodů mého přestupu. Protože mi díky Michaely Marešové bylo umožněno začít s Tatranem již s letní přípravou, což mě, troufám si říct, dovedlo na hřiště nedělního zápasu,“ usmívá se.

První zápas extraligové sezony se tak Tatranu povedl. „Tak za mě určitě pozitivní a mohu jen potvrdit slova naší trenérky v jejím pozápasovém hodnocení,“ říká Vachudová.

Přesto nachází prostor pro zlepšení. „Do obrany to bylo dobré a naše gólmanka Eliška Drbalová vychytala nulu a v některých situacích nás podržela. Ale co bychom měli vypilovat je zakončení a produktivita. Je stále co zlepšovat, aby naše předváděná hra byla co nejlepší,“ míní.

S ohledem na změny v ostatních týmech se o Tatranu mluví jako o takovém černém koni Extraligy žen. První ostrý test na Czech Open ale nedopadl úplně podle představ. „Jelikož jsem na Czech Open byla nominována za U19, tak to bohužel nemohu hodnotit z pozice hráčky. Od předčasného ukončení sezóny byl Czech Open pro všechny prvním turnajem v plném zápřahu. Věřím však, že po skončení základní části budeme favoritkami v play off,“ vyhlásila Kateřina Vachudová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*